Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи вдасться окупантам захопити Авдіївку найближчими тижнями: прогноз британської розвідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи вдасться окупантам захопити Авдіївку найближчими тижнями: прогноз британської розвідки

Головним пріоритетом для ворога залишається Авдіївка

27 січня 2024, 14:00 comments1964
Поділіться публікацією:

Головним пріоритетом для російських загарбників продовжує залишатися місто Авдіївка Донецької області. Так окупанти наступають із трьох напрямків, щоб оточити місто з півдня та півночі, а також ведуть бої на підступах до східного кварталу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Міністерство оборони Великобританії.

Чи вдасться окупантам захопити Авдіївку найближчими тижнями: прогноз британської розвідки

Бої за Авдіївку. Фото: з відкритих джерел

У звіті відомства зазначається, що російські окупаційні війська зазнали значних втрат в особовому складі та бронетехніці, часто спричинені боєприпасами українських безпілотних літальних апаратів.

На думку британських фахівців, зараз росіяни намагаються обійти зміцнення ЗСУ, зайшовши на околиці міста через тунелі. Натомість Сили оборони утримують ворога від подальшого просування в межах міста.

"Оскільки основний шлях постачання залишається незайманим, а українські сили проводять локальні контратаки, Авдіївка, ймовірно, залишатиметься під контролем України протягом найближчих тижнів", — прогнозують у Британії.

Зазначимо, раніше командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський у себе в Telegram-каналі повідомив, що на фронті на сході України оперативна обстановка залишається складною. Російські окупанти збільшують інтенсивність наступальних процесів на Сіверському і Бахмутському напрямах.

Читайте також на порталі "Коментарі" — широкомасштабне російське вторгнення в Україну, яке розпочалося 24 лютого 2022 року, триває вже понад 700 днів. Українські воїни та народ загалом демонструють чудеса мужності, але нам явно не вистачає підтримки. Секретар РНБО Олексій Данілов наголошує, що саме нерішучість міжнародних партнерів може завадити Україні здобути перемогу у війні з російським агресором, тому закликає їх виявити сміливість. Які висновки можна зробити на цьому етапі? Як ситуація може розвиватися в найближчому майбутньому? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини