Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді Захід втомився від війни в Україні: що думають українці
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді Захід втомився від війни в Україні: що думають українці

Українці дедалі більше вважають, що Захід втомився від війни в Україні

27 лютого 2024, 11:45 comments1367
Поділіться публікацією:

У лютому 2024 року порівняно з жовтнем 2023 року частка українців, які вважають, що Захід втомлюється від України, збільшилася з 30% до 44%, свідчать результати опитування. Як повідомляє портал "Коментарі", про це свідчу результати опитування КМІС.

Чи справді Захід втомився від війни в Україні: що думають українці

Допомога Україні. Фото: з відкритих джерел

"Наприкінці 2022 року лише 15% українців вважали, що Захід втомлюється від України, його підтримка слабка і що Захід хотів би від України поступок Росії. Вже через рік, на початку жовтня 2023 року, частка українців, які вірять у це, досягла 30 %, а у лютому 2024 року (тобто зараз) – 44%”, – зазначають соціологи.

Повідомляється, що у всіх регіонах значно зросла частка тих, хто відчуває, що Захід втомлюється та його підтримка слабка. Зокрема, на Півдні та Сході – регіонах, які найближче до зони бойових дій – уже більше тих, хто вважає, що Захід втомлюється від України та хоче тиснути на поступки.

Наразі ще таки більше тих, хто вірить, що Захід продовжує у міру можливостей підтримувати Україну – 49%, проте цей показник знизився з 76% наприкінці 2022 року.

Зазначимо, аналітики Київського міжнародного інституту соціології також з'ясували, що 73% наших співвітчизників готові терпіти війну стільки, скільки потрібно, ще 3% готові терпіти досить довго, наприклад рік. Соціологи зазначають, що з травня 2022 року ситуація не змінюється – у травні 2022 року 71% готові були терпіти стільки, скільки потрібно буде, у грудні 2023 року – 73%. І такі настрої спостерігаються у всіх регіонах.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що думають про війну українці та чи вірять у перемогу: опитування КМІС.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

27 лютого 2024, 12:03

Весь світ втомився! У всьому світі набридло бути заручниками злочинного шахрайства юдейців яким тільки військові злочини дають заробляти.


Новини