Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді все за планом: ЗМІ дізналися, коли Україна готується почати використовувати F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді все за планом: ЗМІ дізналися, коли Україна готується почати використовувати F-16

За інформацією The Guardian, жодних затримок не повинно бути і Україна має почати використовувати F-16 цього літа

20 червня 2024, 10:30
Поділіться публікацією:

Командувач ВПС Нідерландів генерал Арну Столлманн очікує, що винищувачі F-16 піднімуться в небо над Україною цього літа. Як передає портал "Коментарі", про це пише The Guardian.

Чи справді все за планом: ЗМІ дізналися, коли Україна готується почати використовувати F-16

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

"Приблизно цього літа все вишикується в ряд", — заявив генерал.

Видання нагадує, що Бельгія, Данія, Нідерланди та Норвегія зобов'язалися надати Україні близько 80 винищувачів F-16 американського виробництва, техніку, яку українські сили вимагають уже понад рік. Однак програму з підняття літаків у повітря було зірвано через затримки в доставці та навчанні.

За словами генерала, процес навчання пілотів та наземного персоналу управлінню літаком був непростим.

"Учіння потребують не тільки пілоти, технічним спеціалістам та спеціалістам з технічного обслуговування також потрібен ретельний інструктаж. Ми проводимо комплексне навчання з підтримки, щоб вони могли ефективно обслуговувати літак. Тому все має збігтися", — сказав він.

Міністр оборони Нідерландів Кайса Оллонгрен також заявила, що перші поставки літаків в Україну мають відбутися цього літа,

Читайте також на порталі "Коментарі" – військові експерти на Заході вважають, що якщо Україна і виграє війну з Росією, то переможний етап розпочнеться з тимчасово окупованого Криму. Наразі українські Сили оборони завдають успішних ударів по російському озброєнню на півострові та атакують Кримський міст, щоб порушити логістику ворога. Про це повідомляє "Business Insider".

Також видання "Коментарі" повідомляло – скільки F-16 Україна може отримати у 2024 році: як вплинуть удари РФ по аеродромах.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини