Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи справді Путін виводить війська з лівого берега Дніпра: про що говорить вкидання
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді Путін виводить війська з лівого берега Дніпра: про що говорить вкидання

Росіянам не вистачає сил для всіх операцій на фронті і Херсоном можуть пожертвувати

14 листопада 2023, 09:20
Поділіться публікацією:

Для більшості як українців, так і росіян стало несподіваним повідомлення російських пропагандистів про перегрупування російських військ на Херсонщині, а, якщо простіше говорити про відхід російських угруповань ближче до адміністративного кордону анексованого Криму. Щоправда, пізніше росіяни прибрали такі повідомлення. У Кремлі при цьому відмовилися коментувати такі повідомлення, пославшись на те, що такі речі правильніше коментувати військовим. Що задумали російські пропагандисти? Чи справді росіяни готуються до відступу? Видання "Коментарі" розбиралося у темі, вивчивши думки експертів.

Чи справді Путін виводить війська з лівого берега Дніпра: про що говорить вкидання

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Плани відходу росіян в глибину Херсонщини справді є

Експерт з міжнародної безпеки Тарас Жовтенко в інтерв'ю "ТСН" заявив, що повідомлення про відхід окупаційних військ "на більш вигідні позиції" в Херсонській області може бути перевіркою реакції, як росіян, так і українців. Якщо готується реальний відступ росіян з окупованої Херсонщини, то такими повідомленнями готують російського обивателя нормально поставитися до цієї історії.

За словами експерта, така "спланована" помилка, а потім спростування можуть на кілька днів дезорієнтувати широку громадськість.

Українські сили на лівому березі Херсонщини посилюють тиск

Український військовий експерт Олександр Коваленко в інтерв'ю "ТСН" заявив, що українські війська справді створюють великі складнощі для росіян із логістикою і тим нічого іншого не залишається, окрім як планувати шляхи відходу.

При цьому експерт не погоджується з тими своїми колегами, які вважають, що ми стали свідками чергового вкидання російських пропагандистів та ворожих спецслужб.

"Більше схоже, що ГВ "Дніпро" вже має таке повідомлення для ЗМІ, щоб пояснити причини свого чергового “жесту доброї волі”, але хтось у прес-центрі дав фальстарт. З іншого боку дуже показово те, що вони чудово усвідомлюють своє становище на лівому березі", — висловився Олександр Коваленко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — військовий та зовнішньополітичний фронт: де найскладніша ситуація та що може змінитися.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини