Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи розіб'є Росію "снарядний інсульт": думка експерта
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи розіб'є Росію "снарядний інсульт": думка експерта

Росія вичерпує свої запаси снарядів

15 березня 2023, 18:16
Поділіться публікацією:

Росія, вичерпуючи свої запаси снарядів, йде до критичної межі, коли українська артилерія може здобути перевагу над противником. Таку думку висловив військовий експерт Олег Жданов, оцінюючи стан снарядного голоду в РФ. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на ефір "Апостроф.TV".

Чи розіб'є Росію "снарядний інсульт": думка експерта

Український привіт рашистам

"Вже більш-менш достовірно відомо, що на європейській частині Російської Федерації не залишилось боєприпасів, — каже експерт. — І вони зараз починають вигрібати недоторканий запас Радянського Союзу, який зберігався за Уралом. Може настати той час, коли вони не лише ліміти на снаряди почнуть запроваджувати, а в них просто обмаль буде боєприпасів. В них буде така ситуація, яка була у нас в квітні-травні минулого року, коли наша артилерія працювала "з коліс" — те, що привезли, те й відстрілювали... Тоді ситуація буде докорінно мінятися на нашу користь".

"Отже, у нас снарядний голод стає все  меншим і меншим... Ми йдемо в гору, а РФ котиться з гори", — вважає Олег Жданов.

На користь цього він наводить і рішення ЄС про виділення 2 мільярдів євро на придбання снарядів для ЗСУ.

Тьмяною надією дя рашистів є обіцянка Ірана про постачання 300 тисяч снарядів та набоїв.

- Триста тисяч снарядів і набоїв — це суттєво, але некритично для нас. З урахуванням того, скільки Росії потрібно снарядів для підготовки особового складу, який вони зараз мобілізують і готовлять, — вважає Жданов.

Окрім цього, Іран до цього часу відмовляє РФ в постачанні балістичних ракет, які, вважає експерт, могли б суттєво вплинути на ситуацію на українському театрі бойових дій. Це небажання зумовлене загостренням відносин Ірана з Ізраїлем. У випадку війни з останнім Іран розраховує саме на балістичні ракети, як на суттєвий воєнний фактор. 

Нагадаємо, що Україна налагодила виробництво снарядів для танків. Також налагоджено виробництво артилерійських снарядів в Болгарії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини