Головна Новини Суспільство Війна з Росією Два мільярди для України: на придбання зброї
commentss НОВИНИ Всі новини

Два мільярди для України: на придбання зброї

ЄС дає добро

8 березня 2023, 18:47
Поділіться публікацією:

Посли країн ЄС погодили виділення додаткових 2 мільярдів євро для фонду, з якого фінансуються військові поставки Україні. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на інформацію голови Офіса президента Андрія Єрмака.

Два мільярди для України: на придбання зброї

ЄС профінансує придбання зброї для України

Раніше повідомлялось, що на зустрічі в Стокгольмі 8 березня зустрілись міністри оборони ЄС, щоб розв'язувати нагальні питання України для протистояння у війні з Російською Федерацією. Українські союзники погодились, що однією з найбільших проблем для України є дефіцит боєприпасів. Україна хоче придбати близько одного мільйона снарядів коштом Євросоюзу. Ціна такої покупки складатиме приблизно 4 млрд євро. 

"Якщо ми цього не зробимо, результат війни буде під загрозою", — заявив представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель, назвавши проблему боєприпасів однією з найпріоритетніших. Також Боррель під час зустрічі міністрів ЄС у Стокгольмі запропонував "виділити ще 1 мільярд євро" на боєприпаси для України.

Подібні коментарі давав і міністр оборони України Олексій Резніков, який зазначив, що ЗСУ потрібно близько 250 тис. снарядів кожного місяця, тоді як наразі Збройні сили України витрачають всього 120 тисячі. 

Нагадаємо, що сьогодні в Києві генсек ООН закликав дотримуватися законів, коментуючи відео з розстрілом беззбройного українського військовополоненого.

"Ми продовжимо працювати над вирішенням гуманітарних проблем, зокрема працювати та допомагати з обміном військовополонених. Жахливі кадри, коли українського військовослужбовця очевидно було вбито, це ще одне нагадування про те, що законів ведення війни потрібно дотримуватися", — заявив генсек ООН



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини