Головна Новини Суспільство робота і кар'єра Якщо ми цього не зробимо, результат війни буде під загрозою – Боррель
commentss НОВИНИ Всі новини

Якщо ми цього не зробимо, результат війни буде під загрозою – Боррель

Україні вкрай необхідні боєприпаси. Через їх дефіцит ЗСУ витрачає 120 тис. снарядів кожного місяця замість 250 тис.

8 березня 2023, 17:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

8 березня міністри оборони ЄС зустрілись в Стокгольмі, щоб розв'язувати нагальні питання України для протистояння у війні з Російською Федерацією. Українські союзники погодились, що однією з найбільших проблем для України є дефіцит боєприпасів. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання  Sky News.

Якщо ми цього не зробимо, результат війни буде під загрозою – Боррель

Представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель. Фото з відкритих джерел

Після року війни українські солдати змушені скорочувати кількість випущених артилерійських снарядів. Попри таку економію боєприпасів все одно замало. ЗСУ витрачає їх швидше ніж встигають поновити західні партнери. Міністри оборони країн ЄС зустрілись у Стокгольмі, щоб обговорити можливості надати Україні близько одного мільйона снарядів коштом Євросоюзу. Ціна такої покупки складатиме приблизно 4 млрд євро.

"Якщо ми цього не зробимо, результат війни буде під загрозою", — заявив представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель, назвавши проблему боєприпасів однією з найпріоритетніших.

Також Боррель під час зустрічі міністрів ЄС у Стокгольмі запропонував "виділити ще 1 мільярд євро" на боєприпаси для України.

Подібні коментарі давав і міністр оборони України Олексій Резніков, який зазначив, що ЗСУ потрібно близько 250 тис. снарядів кожного місяця, тоді як наразі Збройні сили України витрачають всього 120 тис. Попри такі цифри, європейські чиновники заявили, що вони можуть виготовити лише 650 тис. снарядів за рік.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Олексій Резніков відповів, чи стоїть Україна за вибухами на газопроводі Nord Stream.

Також "Коментарі" писали, що Генсек НАТО Єнс Столтенберг назвав загальну суму допомоги Україні від союзників по альянсу. Сюди входить військова та економічно-фінансова підтримка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини