Головна Новини Суспільство Війна з Росією Україна налагодила виробництво снарядів для танків
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна налагодила виробництво снарядів для танків

Українські оборонники налагодили виробництво 125-мм снарядів для танкової гармати

14 березня 2023, 18:18
Поділіться публікацією:

Снаряди, що виготовлятимуть на новому виробництві, призначені для танків ЗСУ Т-64, Т-72 і Т-80, зазначили в Державному концерні "Укроборонпром", пишуть "Коментарі". Це вже чергове спільне виробництво Україна-ЄС.

Україна налагодила виробництво снарядів для танків

Тепер ЗСУ матимуть більше снарядів

"За замовленням Міністерства оборони України вже поставлено першу партію. Це вже другий боєприпас, виробництво якого підприємства Концерну розгорнули у тісному партнерстві з країною НАТО за кордоном", — кажуть в держконцерні.

Загалом Україна вперше за часи незалежності розгорнула власне виробництво боєприпасів: мінометних мін 82 мм та 120 мм, артилерійських снарядів 122 мм та 152 мм, а тепер і танкового снаряда 125 мм.

З міркувань безпеки виробництво винесено за межі країни, однак у створенні боєприпасів беруть участь наші люди: конструктори, технологи, токарі, ливарники тощо", — додають в "Укроборонпромі".

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що країни НАТО збільшують виробництво 155-мм артилерійських снарядів. Також наприкінці лютого Україна, ЄС та НАТО домовилися створити тристоронній координаційний механізм, який синхронізує роботу виробників, закупівельників і урядів з метою збільшення обсягів виробництва зброї та боєприпасів для потреб Збройних сил України та поповнення запасів союзників.

"Коментарі" також писали про те, що Державний концерн "Укроборонпром" налагодив серійне виробництво 82-мм мінометних пострілів за кордоном, на потужностях однієї з країн-членів НАТО. Визначальною особливістю удосконаленою "Укроборонпромом" міни є її покращення.

Як повідомляв портал "Коментарі", “Укроборонпром” та чеська компанія VOP CZ ремонтуватимуть та розроблятимуть броньовики. Досягнуті домовленості також передбачають створення ланцюжків постачання деталей та виробів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — “Укроборонпром” кооперується з НАТО: що випускатимуть.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини