Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи роздаватимуть повістки на пляжах, - Гуменюк
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи роздаватимуть повістки на пляжах, - Гуменюк

Через збройну агресію Росії, мобілізацію в Україні продовжено до 18 серпня 2023 року. У цей період військовозобов’язаним чоловікам можуть вручати повістки. Це може статися в будь-якому громадському місці, зауважують в Міноборони

18 травня 2023, 10:15
Поділіться публікацією:

Таку заяву в Телеефірі зробила керівниця пресцентру Сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк, пишуть "Коментарі".

Чи роздаватимуть повістки на пляжах, - Гуменюк

Вручення повісток на пляжах. Ілюстративне фото

За її словами, повістки можуть вручати навіть на пляжах. Адже, дане місце відпочинку теж відноситься до громадського місця.

"Вручення повісток допускається в будь-яких місцях. Тобто громадські місця всі відкриті для загального відвідування, можуть бути такими, де може проводитись оповіщення громадян. Абсолютно не виключено, що і там також", — зауважила Гуменюк.

Як зауважила раніше спікерка, через втрати на війні мобілізаційний ресурс в Україні необхідно поповнити. На цьому вона наголосила у квітні, поточного року. Водночас, Гуменюк сказала, що повістка – це не спосіб покарати людину. А оповіщення проводять у тих місцевостях, де є військовозобов'язані чоловіки. Тож, керівниця пресцентру Сил охорони та оборони Півдня закликала громадян з розумінням ставитися до процесу видачі повісток, зважаючи на те, що війна триває. Пригадаємо, також у квітні Кабмін дозволив вручати повістки незалежно від місця перебування на військовому обліку та місця постійної реєстрації.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, — У Держдумі Росії запропонували відправляти на війну в Україну безпритульних собак. У Держдумі РФ висунули пропозицію навчати бродячих собак "різним навичкам" та відправляти їх на фронт. Депутати Держдуми РФ переконані, що "навчені" собаки зможуть допомагати пораненим росіянам і стануть в нагоді, під час розмінувань. Ба більше, вони навіть, могли б спробувати "виконувати спецзавдання, поставленні російськими військовими".

Нагадаємо, "Коментарі" писали, — Російські пропагандисти заявили про обстріл території Бєлгородської області українським танком Кремлівська пропаганда стверджує, що українські військові вперше обстріляли регіон РФ з танка.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини