Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи провалилась мобілізація в Україні: у ТЦК пояснили для чого потрібен новий законопроєкт
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи провалилась мобілізація в Україні: у ТЦК пояснили для чого потрібен новий законопроєкт

У ТЦК вважають, що новий законопроєкт про мобілізацію в Україні дозволить зняти напруження в суспільстві та збільшить якісні показники.

5 березня 2024, 11:07
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Речник Полтавського обласного ТЦК майор Роман Істомін пояснив, що змінить новий законопроєкт про мобілізацію в Україні. За його словами набір до війська відбувається планомірно, однак не в тій кількості, як хотілося б.

Чи провалилась мобілізація в Україні: у ТЦК пояснили для чого потрібен новий законопроєкт

У ТЦК пояснили чи провалилась мобілізація в Україні. Фото з відкритих джерел

Роман Істомін під час інтерв’ю для видання "Телеграф" зазначив, що у питаннях мобілізації в Україні не вистачає кількості та якості.

"Українці виконують свій обов’язок із захисту Вітчизни і далі будуть виконувати. Набір до війська йде планомірно. Можливо, не в тій кількості і не тієї якості, як хотілося б, та й настрої суспільства не такі, як хотілося б", — говорить Істомін.

Однак речник Полтавського обласного ТЦК вказує, що в Україні не спостерігається критичне зменшення кількості призваних чоловіків, а мобілізація й надалі є основним способом залучити громадян до української армії.

Також Істомін вказав, що мобілізація в Україні не провалилась та пояснив для чого потрібен новий законопроєкт про мобілізацію.

"Я не можу сказати, що так званий "новий закон про мобілізацію" готують тому, що мобілізація провалена. Очевидно, він потрібен для поліпшення якісних показників та зняття напруження у суспільстві", — вважає співробітник ТЦК.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чому українці бояться мобілізації. Названі чотири причини.

Також "Коментарі" писали, що в ООН пояснили, чи може Україна мобілізувати українських біженців з-за кордону. За словами комісара ООН з прав біженців у Європі Україна має повне право мобілізувати своїх громадян, які знаходяться в інших країнах. Однак він додав, що у випадку статусу біженця, українські громадяни також мають захист і можуть відмовитись від служби.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ара

5 березня 2024, 12:29

Думаю что все как раз наоборот!


Новини