Головна Новини Суспільство Війна з Росією В ООН пояснили, чи може Україна мобілізувати українських біженців з-за кордону
commentss НОВИНИ Всі новини

В ООН пояснили, чи може Україна мобілізувати українських біженців з-за кордону

Комісара ООН з прав біженців у Європі заявив, що Україна може мобілізувати за кордону українських біженців.

21 лютого 2024, 10:45 comments3558
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Україна має право мобілізувати українських біженців призовного віку, які перебувають в за кордоном. Про це заявив директор Управління верховного комісара ООН з прав біженців у Європі Філіп Леклер.

В ООН пояснили, чи може Україна мобілізувати українських біженців з-за кордону

Чи може Україна мобілізувати біженців. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу в Женеві Філіп Леклер, який займається правами біженців у Європі пояснив ситуацію щодо можливості мобілізувати українських біженців, які знаходяться в інших країнах.

"Україна має повне право провести мобілізацію свого населення. Це також стосується біженців призовного віку, які перебувають за кордоном. У цьому випадку буде відкрито питання про їхній статус та захист", — заявив директор Управління верховного комісара ООН з прав біженців у Європі.

За словами Філіпа Леклера мобілізацію за кордоном не слід сприймати, як переслідування українських біженців. Однак, комісар ООН з прав біженців додав, що біженці з України мають право на відмову від служби.

Також ситуацію з мобілізацією українських біженців прокоментував Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш, який заявив, що біженці з України мають право на захист.

"До всіх біженців слід відноситися однаково. І всі країни мають виконувати свої зобов'язання згідно із законодавством про біженців", — сказав Гутерріш.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Польщі відповіли, чи будуть депортувати українських біженців на війну в Україні.

Також "Коментарі" писали про українського військового, який розповів, як потрібно покарати чоловіків призовного віку, які виїхали за кордон під час війни та уникають мобілізації в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Зеленский президент

22 лютого 2024, 11:32

Все на фронт. Украину бороныты. Закалюжный профнепригодный.

Валерий

21 лютого 2024, 19:39

Пусть не забывают все ТЦКшники, азовцы и другие гиперактивные граждане, что их ждёт либо Канада, либо судьба полицаев после Великой отечественной войны - 25 лет на южном берегу Северных морей.

Партия 5.10

21 лютого 2024, 14:40

Фашистский режим Украины протягивает свои жидкие рученки к людям, которые сбежали от фашизма ! Они что там, охренели ? С каких это пор жизнь простого человека, который и так без своей воли кормил это млядское государство является собственностью этого государства ? Любой кто посягнет на мои свободы будет уничтожен !

для ККК

21 лютого 2024, 11:42

ККК, а таких кацапов просто утилизировать!!! подавись своей злобой и засохни ты прокремлевский фашист.

ККК

21 лютого 2024, 11:03

Никакого права украдина не имеет! Мобилизировать можно только мовноблеющее мясо, что скакало на майдане, пусть это хохло-быдло защищает, то за что скакало! Этих можно мобелизировать всех, они не нужны!


Новини