Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи планують українці повертатися з Німеччини до України: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи планують українці повертатися з Німеччини до України: опитування

Лише 9% наших співвітчизників хочуть залишитись у Німеччині назавжди

26 вересня 2023, 16:47
Поділіться публікацією:

Майже 40% українців із тимчасовим захистом у Німеччині розраховують на повернення до України. Лише 9% біженців хочуть залишитись там назавжди. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на міграційну платформу EWL.

Чи планують українці повертатися з Німеччини до України: опитування

Українські біженці. Фото: з відкритих джерел

Повернутися до України у найближчій чи далекій перспективі планують 39% українських біженців у Німеччині. Такі результати дослідження "З Польщі до Німеччини. Нові тенденції міграції українських біженців", проведеного платформою EWL та Центром Східноєвропейських студій Варшавського університету на замовлення Канцелярії Прем'єр-міністра Польщі.

Щонайменше на рік залишитися в Німеччині хочуть 35% опитаних респондентів, а назавжди – 9%. Ще до закінчення війни готові повернутись 18% наших співвітчизників. Не визначились із планами 22% респондентів.

"Кількість українців, які проживали в Німеччині у 2021 році, була відносно невеликою – близько 150 тисяч. Лише за півтора року після повномасштабного вторгнення ця цифра зросла у 6 разів. Це стало викликом, але водночас і можливістю для німецького ринку праці", — зазначає директор з міжнародного розвитку EWL Міхаліна Селевич.

Читайте також на порталі "Коментарі" — через війну, розв'язану Росією в Україні, згідно з даними ООН, у світі критично зросла кількість біженців. Тільки з нашої країни за минулий рік виїхало 5,7 млн. людей. У тому числі представники бізнесу. Решта серед основних проблем називають повномасштабне вторгнення РФ, що триває, корупцію, безробіття, руйнування. Ну, а ті, хто виїхав, намагаються закріпитися в тих країнах, куди перебралися. Експерти розповіли виданню "Коментарі", що це за країни, яку роботу там знаходять українці, які бізнеси відкривають і що зробити, щоб після війни вони повернулися на Батьківщину.

Також видання "Коментарі" повідомляло, як українці можуть оформити допомогу при народженні дитини, перебуваючи за кордоном.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини