Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи можуть військовозобов'язані отримувати повістки на роботі: Міноборони дало роз'яснення
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи можуть військовозобов'язані отримувати повістки на роботі: Міноборони дало роз'яснення

Спікер Міноборони Дмитро Лазуткін розповів, хто має право вручити повістку військовозобов'язаному

20 травня 2024, 09:24 comments4069
Поділіться публікацією:

Відповідно до закону про мобілізацію, роботодавці можуть вручити повістку військовозобов'язаному співробітнику. Як передає портал "Коментарі", про це у щотижневому дайджесті розповів представник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін.

Чи можуть військовозобов'язані отримувати повістки на роботі: Міноборони дало роз'яснення

Повістка Фото: з відкритих джерел

Спікер зазначив, згідно з положенням №563, затвердженим Кабміном, представники виконавчих органів сільських, селищних, міських рад, а також роботодавці, керівники підприємств, установ та організацій здійснюють оповіщення, вручення повісток, ознайомлення з наказами щодо необхідності прибути до ТЦК.

Зазначимо, у суботу, 18 травня, набрав чинності законопроект про мобілізацію, який, на думку законодавців, має зробити її ефективнішою. При цьому досі є питання щодо бронювання загалом та водіїв – зокрема. Залишаються "сирими" також електронні види оновлення даних військовозобов'язаних, хоч в останній момент начебто з'явилася інформація, що адміністраторів Центрів надання адмінпослуг (ЦПАУ) підключать до необхідної системи. Паралельно із цим законопроектом, який зобов'язує оновити військово-облікові дані, з'явилися й інші, що мають безпосереднє відношення до мобілізації. Йдеться, серед іншого, про підписані президентом документи, що дозволяють брати до лав збройних сил певні категорії засуджених, а також посилення покарань для ухилянтів. Що наразі можна сказати про спроби покращити ситуацію з мобілізацією в Україні? Які нововведення варто вітати, що потрібно доопрацювати? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи є альтернатива посилення мобілізації: які моменти залишаються проблемними.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини