Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи може Україна відновити державні кордони 1991 року: відповідь Держдепу
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може Україна відновити державні кордони 1991 року: відповідь Держдепу

У Держдепі США заявили, що Україні під силу відновити державні кордони 1991 року

26 травня 2023, 07:10 comments5548
Поділіться публікацією:

Україна вже має всі можливості для того, щоб деокупувати тимчасово захоплені Росією території та відновити межі 1991 року. Як передає портал "Коментарі", таку заяву під час брифінгу зробив речник Держдепартаменту США Метью Міллер.

Чи може Україна відновити державні кордони 1991 року: відповідь Держдепу

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

У Вашингтоні наголосили, що Україна має законне право та можливості на відновлення власних кордонів, у тому числі на повернення окупованого півострова Крим.

"Ми підтримуємо Україну у захисті її суверенітету та територіальної цілісності", — сказав речник Держдепу у відповідь на запитання, чи спрямована підтримка США на відновлення Україною кордонів 1991 року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — забезпечення України винищувачами F-16 – пріоритет для США, а реалізація розпочнеться найближчими місяцями, заявив представник Держдепу Меттью Міллер. При цьому він уточнив, що США прояснили українцям, що не заохочують атаки за межами українських кордонів. Водночас, запевняє Міллер, Україна має право вирішувати, як вона хоче проводити військові операції, адже війну розпочала Росія, яка є агресором. У свою чергу, міністр ВПС США Френк Кендалл зазначає, що пройде щонайменше кілька місяців, перш ніж Україна отримає можливість задіяти F-16 у війні проти Росії. Що можна сказати про поведінку Заходу останнім часом у ракурсі російсько-української війни? Які очікування на найближче майбутнє? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – з'являється дедалі більше т.зв. "мирних ініціатив" , нібито здатних покласти край російсько-українській війні. Слідом за представниками Європи, Азії, Європи, Латинської Америки, Ватикану в гру вступає Африка, посланці якої збираються до Києва та Москви. До чого все це може привести? Як нам на це реагувати? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини