Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи може Україна бити по Росії зброєю США: Пентагон дав відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може Україна бити по Росії зброєю США: Пентагон дав відповідь

У Пентагоні натякнули, що зброю США можна застосовувати виключно на полі бою

17 травня 2024, 10:00
Поділіться публікацією:

Зброя США, яку надає Вашингтон у рамках військової допомоги, призначена для використання на території України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив заступник спікера Пентагону Сабріна Сінгх.

Чи може Україна бити по Росії зброєю США: Пентагон дав відповідь

Сабріна Сінгх. Фото: з відкритих джерел

Спікер зазначила, що США не змінювали свою позицію щодо використання зброї, яка надається Україні. Як зазначила представниця Пентагону, озброєння має бути використане для повернення суверенної території України.

"Ми оприлюднили наші запити з цього приводу. Знову ж таки, я хотіла б повторити, що в кожній Контактній групі з питань оборони України, яку скликає міністр, зброя, яка надається, знову ж таки, призначена для використання на полі бою", — сказала Сінгх. .

За її словами, міністр оборони США Ллойд Остін та міністр оборони України Рустем Умеров обговорюють, як використати можливості. На думку США, американську зброю краще використати на території України.

При цьому раніше видання Le Monde повідомляло, що є всі підстави стверджувати, що Україна отримала дозвіл США на використання американської зброї для ударів по території РФ.

Автори матеріалу проаналізували заяву держсекретаря США Ентоні Блінкена під час візиту до Києва. Видання звернуло увагу на його слова, сказані у відповідь на запитання журналістів про те, чи Вашингтон забороняє досі Україні бити американською зброєю по території агресора.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні: про що говорить ситуація на фронтах, які варіанти проглядаються. Експерти в ексклюзивному інтерв'ю детально проаналізували інформацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини