Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи може РФ анексувати Придністров'я: що про це думають у ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи може РФ анексувати Придністров'я: що про це думають у ЗСУ

У невизнаному Придністров'ї досі знаходяться російські війська

22 лютого 2024, 21:28
Поділіться публікацією:

Росія у майбутньому може вдатися до спроби анексії невизнаного Придністров'я, яке де-юре є частиною Молдови, але де-факто контролюється російською армією та проросійськими політиками.

Чи може РФ анексувати Придністров'я: що про це думають у ЗСУ

Світ не визнає Придністров'я. Фото з відкритих джерел

На думку заступника командира Третьої штурмової бригади, майора ЗСУ Максима Жоріна, можливість офіційного "приєднання" Придністров'я до Росії цілком реальна.

"За логікою РФ постійна ескалація — це найкращий спосіб тримати своє стадо в тонусі та готувати велику війну проти НАТО. Разом з тим, треба враховувати, що в Придністров'ї давно стоять російські війська. Тобто Придністров'я й так де-факто є частиною РФ. Складно зрозуміти, чому Захід досі дозволяє існувати цьому утворенню. Через свою слабкість тепер матиме ще більше проблем", — наголосив офіцер ЗСУ.

Максим Жорін додав, що Молдова могла б звернутися до України за допомогою, щоби не допустити анексії Придністров'я Росією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що для перемоги у війні над Росією Україна повинна зробити своїми пріоритетами перехід до оборони, відновлення боєздатності армії та завдання ударів по найбільш вразливих місцях російської армії. На думку старшого наукового співробітника Фонду Карнегі Майкла Кофмана, для збереження шансів на перемогу над РФ Україна має керуватися принципом "утримуй, розбудовуй, бий". 

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники почали перекидати на інші ділянки фронту свої підрозділи з окупованого міста Авдіївка Донецької області. найближчим часом варто очікувати ускладнення ситуації на південному фронті у Запорізькій області та Харківському напрямку.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

22 лютого 2024, 22:10

Потроху починається розуміння. Тепер більш складний аналіз: Просунувшись вдовж моря, Росія захопить не тільки Придністров'я, а і всю Молдову. Тим самим "огортаючи" Україну окупованими Молдовою і Білоруссю. Західні продажні "бандерівські" регіони радо зустрінуть рублевих братів - котел готов. Міста з чиновницькою владою і власниками-феодалами, особливо Київ Львів Дніпро ..., там все порішали - вся розкішна власність буде ціла. Хунта Фюрера у пОПі не постраждає. На цьому - все. Єдине питання: чи насмілиться Європа врятувати Молдову, шляхом приєднання її до країни НАТО - Румунії?


Новини