Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи мобілізують усіх військовозобов’язаних після оновлення даних: пояснення Міноборони
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи мобілізують усіх військовозобов’язаних після оновлення даних: пояснення Міноборони

У Міністерстві оборони розповіли, чи будуть після 16 липня масово мобілізувати усіх військовозобов'язаних, які оновили свої дані.

14 липня 2024, 12:45 comments6318
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Директор Департаменту кадрової політики Міноборони Марк Андрусяк заявив, що оновлення даних, яке потрібно зробити до 16 липня, не буде означати автоматичну мобілізацію військовозобов’язаних. 

Чи мобілізують усіх військовозобов’язаних після оновлення даних: пояснення Міноборони

Що буде після 16 липня з військовозобов'язаними. Фото з відкритих джерел

Марк Андрусяк в інтервʼю на Youtube-каналі Міністерства оборони України прокоментував ситуацію з мобілізацією тих, хто оновив свої дані військовозобов’язаних. За його словами, потреба української армії нижча, ніж кількість людей, які оновили дані.

"На сьогодні з інформацією, що в нас вже є, оновили свої дані близько 3 млн громадян. Потреба ЗСУ для призову під час мобілізації значно менша. Тому не всі громадяни, які оновили облікові дані будуть призвані на військову службу", — сказав Андрусяк.

За словами директор кадрової політики Міноборони, оновлення даних потрібно для справедливого підходу до мобілізації та необхідності військового обліку.

Нагадаємо, що з 18 травня в Україні набув чинності новий закон про мобілізацію. Згідно з ним військовозобов’язані мали до 16 липня оновити своїх дані. Якщо військовозобов’язаний не оновить дані, то може бути покараний штрафом 17-25 тис. гривень.

Станом на 12 липня свої дані в застосунку "Резерв+" оновили 2,7 млн військовозобов'язаних. Крім того, українці також оновлювали дані в ЦНАП та ТЦК.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нардеп від "Слуга народу" заявив, що українська армія не потребує 500 тис. військових та заявив про реальні потреби мобілізованих для ЗСУ до кінця року.

Також "Коментарі" писали про нардепа Федора Веніславського, який дав остаточну відповідь, чи продовжать терміни для оновлення даних для військовозобов'язаних.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини