Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи продовжать терміни оновлення даних військовозобов'язаних після 17 липня: нардеп дав остаточну відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи продовжать терміни оновлення даних військовозобов'язаних після 17 липня: нардеп дав остаточну відповідь

Федір Веніславський заявив, що на розгляді немає документів щодо продовження термінів для оновлення військово-облікових даних.

9 липня 2024, 09:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Народний депутат Федір Веніславський заявив, що Комітет з питань національної безпеки, оборони і розвідки не розглядав документів щодо продовження терміну оновлення даних військовозобов'язаних. Веніславський закликав усіх до кінця термінів оновити свої облікові дані.

Чи продовжать терміни оновлення даних військовозобов'язаних після 17 липня: нардеп дав остаточну відповідь

Народний депутат заперечив інформацію про продовження термінів оновлення військово-облікових даних

Федір Веніславський прокоментував заяви про можливе подовження термінів оновлення даних для військовозобов’язаних після закінчення 60-денного терміну – 17 липня. За його словами, наразі на розгляді не має жодних документів щодо перегляду термінів оновлення даних.

"На сьогоднішній день Комітет з питань національної безпеки, оборони і розвідки на своєму засіданні жодних проєктів нормативно-правових актів, законодавчих актів про продовження строку оновлення не приймав", — заявив Веніславський.

Нардеп наголосив, що, на його думку, терміни не будуть продовжуватись, тому військовозобов’язаним потрібно оновити свої дані до 17 липня.

"Говорити про те, що до 17 липня, коли закінчиться 60-денний термін, ми будемо приймати, я думаю, навряд чи це з точки зору фізичної можливості реально. Я закликаю усіх громадян долучитись до процесу оновлення своїх облікових даних", — додав Веніславський.

На 7 липня 2024 року 3,2 млн громадян України оновили військово-облікові дані. Оновити свої дані можна через застосунок Резерв+, ЦНАП або ТЦК. 

Нагадаємо, що згідно з чинним законом про мобілізацію, військовозобов’язані українці віком 18-60 років мають до 16 липня оновити свої військово-облікові дані. Якщо не оновити дані, то доведеться заплатити штраф 17-25 тис. гривень.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про 5 категорій українців, яким точно не потрібно оновлювати дані в ТЦК.

Також "Коментарі" писали про повний перелік речей, які отримає військовий при потраплянні до лав ЗСУ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини