Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи має Україна план на війну: у НАТО відреагували на заяви про критику Залужного
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи має Україна план на війну: у НАТО відреагували на заяви про критику Залужного

Генерал НАТО відповів, чи існує в України план на війну проти Росії на 2024 рік та чи може він бути успішним.

29 листопада 2023, 14:52
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

В НАТО заявили, що різні заяви та припущення, що військове керівництво ЗСУ та Україна загалом немає плану на війну є некоректними. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяви високопосадовця НАТО, які були озвучені на брифінгу у Брюсселі.

Чи має Україна план на війну: у НАТО відреагували на заяви про критику Залужного

У НАТО відреагували на заяви про відсутність плану на війну. Фото з відкритих джерел

Один з генералів НАТО на правах анонімності заявив, що ЗСУ самостійно ведуть та планують війну в Україні. НАТО не нав’язує українським військовим конкретних рішень, а мають головним своїм завданням надавати необхідне озброєння для України. Представник НАТО заперечив припущення українських політиків, що у головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного немає плану на війну.

"Те, як генерал Залужний описав ситуацію – є точним. Але водночас, коли президент Зеленський каже, що просування не є достатньо швидким – це також правда. Але водночас, Залужний не стверджував, що у нього нема плану. Бо у нього є план!", — стверджує генерал НАТО.

За його словами втілення плану на війну є складним завданням, навіть з тими ресурсами та допомогою, яку Україна отримує від західних союзників та членів НАТО. Крім того, він наголосив на успішних діях українських сил на Чорному морі, що вказує на те, що Україна має план дій, який може мати успіх у війні проти Росії.

Нагадаємо, що народна депутатка Мар’яна Безугла розкритикувала Валерія Залужного та вимагає відставки головнокомандувача ЗСУ. Причиною таких заяв Безуглої виявилось нібито відсутність плану війну на 2024 рік у вищого військового керівництва країни.

Також портал "Коментарі" повідомляв, що Безугла висловила нові пункти з критикою до Залужного вказавши, що за час війни в Україні не було покарано жодного генерала.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини