Головна Новини Суспільство Війна з Росією Безугла знову критикує Залужного: "жодного генерала не покарано"
commentss НОВИНИ Всі новини

Безугла знову критикує Залужного: "жодного генерала не покарано"

Народна депутатка Мар'яна Безугла критикує вище військове керівництво на чолі з головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

27 листопада 2023, 12:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Народна депутатка від партії "Слуга народу" Мар'яна Безугла після скандальної заяви про необхідність головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного піти у відставку знову критикує вище військове керівництво. 

Безугла знову критикує Залужного: "жодного генерала не покарано"

Мар'яна Безугла критикує Валерія Залужного

Мар'яна Безугла пише, що плани для оборони складає не президент, а військові. Саме вони визначають ризики, будують оборону та наступ. За словами нардепки у 2021 році генерал США Марк Міллі просив звернути увагу на мінування кордонів, однак Залужний сперечався про ситуацію і деякий час не спілкувався з американськими партнерами.

"Я згадую Залужного на заслуховуванні в Комітеті по погодженню закупівель, який заявив усім присутнім, що дрони не потрібні. І в нас було закладено буквально кілька дронів в оборонні закупівлі, надані у якості пропозиції військовим керівництвом", — пише Мар’яна Безугла у Facebook.

Також Безугла заявила про відсутність системи оцінювання ефективності операцій ЗСУ та можливих покарань вищих військових. 

"Жодного генерала не покарано. Мова не посадити, ми якраз зробили всім військовослужбовцям законодавчо "бойовий імунітет", а про те, що знімають десятки комбригів, але жодний генерал внаслідок службового розслідування не був понижений тощо", — пише народна депутатка та додає, що "Генералітет, поділений на внутрішні фракції, — це каста. Каста, яка не пускає свіжих людей… а військове керівництво отримало величезні статки і владу".

Безугла розповіла, що зверталась до Залужного через різні випадки на фронті, однак той не звільняв генералів за можливі помилки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що нардепка Мар'яна Безугла закликала Залужного подати у відставку через те, що головнокомандувач ЗСУ нібито не може надати план на 2024 рік.

Також "Коментарі" писали про що говорить випад Безуглої на адресу Залужного та до чого може призвести ситуація.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

27 листопада 2023, 13:16

Так і є. За менше 2 роки Росія пройшла шлях від саперних лопаток та техніки 1960-х до сучасної армії яка здатна перемагати передову західну зброю. Який шлях пройшла Україна окрім розкрадання і поразки? В нас досі військові не стратеги та захисники власної країни, а звичайна каста найманців які чекають що їм все дадуть. Тому і програш.


Новини