Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи готові українці вносити дані до електронного реєстру призовників: опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готові українці вносити дані до електронного реєстру призовників: опитування

Більшість українців підтримує ідею електронний реєстр військовозобов’язаних “Оберіг”, проте самі не охоче готові подавати свої дані

9 жовтня 2023, 16:55 comments1312
Поділіться публікацією:

З 3 жовтня в Україні запрацював електронний реєстр призовників. Даний механізм було запущено з метою спрощення процедури мобілізації громадян, адже ТЦК обмежені у своїх можливостях через відсутність даних щодо військовозобов’язаних осіб. Соціологи Active Group вирішили поцікавитися думкою українців, щодо запуску даного реєстру. 

Чи готові українці вносити дані до електронного реєстру призовників: опитування

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Спершу соціологи запитали респондентів, чи чули вони щось про запровадження в Україні електронного реєстру призовників. Як виявилося, переважна більшість, а саме 70,1% співвітчизників чули про дану новацію. Ще 16% відповіли, що щось чули, але не певні. Майже 14% українців відповіли, що вперше почули про таку новину під час опитування.

Далі соціологи поцікавилися – чи допоможе такий реєстр посилити мобілізацію в Україні. 35,4% опитаних відповіли, що швидше так, допоможе. 21,2% обрали відповідь, що швидше не допоможе. 17,4% зазначили, що однозначно допоможе. 17,1% не змогли визначитися з відповіддю.

Ну, а далі соціологи відверто запитали – чи хотіли б ви, щоб вас, а бо вашого близького родича включили до реєстру військовозобов’язаних. І тут вже відповіді виявилися доволі скептичні. Більшість, а саме 28,8% українців відповіли, що однозначно проти включення в електронний реєстр призовників. 24,7% — швидше проти. 16,2% опитаних не змогли відповісти на це запитання. І лише 11,9% відповіли, що швидше не проти такого внесення до реєстру своїх даних чи даних свого родича. Однозначно підтримали б такий крок лише 10% респондентів. 

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Україні відреагували на заклик екс-міністра оборони Великобританії Уоллеса мобілізувати більше молоді.

Також видання "Коментарі" повідомляло – суттєве посилення темпів мобілізації в Україні може статися у разі зміни воєнної стратегії. Таку заяву зробив секретар комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Роман Костенко.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Сергій

9 жовтня 2023, 16:11

Потрібно дозволити вносити до реєстру дані своїх знайомих і сусідів. Тоді темпи заповнення реєстру пожвавляться.


Новини