Головна Новини Суспільство Війна з Росією В Україні відреагували на заклик Уоллеса мобілізувати більше молоді
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні відреагували на заклик Уоллеса мобілізувати більше молоді

У Раді резервістів Сухопутних військ прокоментували ситуацію із закликом молоді

4 жовтня 2023, 08:35 comments12176
Поділіться публікацією:

Україна очікує від союзників оборонної допомоги, а питання мобілізації здатне вирішити самостійно. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву зробив голова Ради резервістів Сухопутних військ Іван Тимочко, відреагувавши на заяву екс-міністра оборони Британії Бена Уоллеса. Той звернувся публічно до президента Володимира Зеленського із закликом посилити мобілізацію в Україні, наголосивши на мобілізації саме молоді.

В Україні відреагували на заклик Уоллеса мобілізувати більше молоді

Мобілізація в Україні. Фото: з відкритих джерел

Іван Тимочко в ефірі загальнонаціонального телемарафону заявив, що Україна не матиме проблем з ним, що нема кому воювати. Але є проблеми з пробуксовуванням постачання необхідного озброєння від партнерів. Генштаб приймає рішення, кого мобілізувати, відштовхуючись насамперед від показників наших соціальних зрізів, наших потенційних можливостей.

Тимочко також звернув увагу, що на сьогодні розглядається законопроект про скорочення віку військовозобов'язаних – з 25 років. Поки що точаться дискусії. Його президентом не підписано.

"Щодо вікових категорій, ми маємо враховувати той момент, що генофонд у будь-якому випадку потрібно зберігати. З іншого боку, якщо на це оглядатись, то можна втратити цілу державу і тоді не стоятиме питання збереження генофонду, нації як такої...", — заявив голова Ради резервістів.

Зазначимо, екс-міністр оборони Британії Бен Воллес звернув увагу на те, що середній вік українських солдатів на фронті – 40 років. Від цього, на думку Воллеса, Україна не може ефективно виконувати бойові завдання. Щоб змінити ситуацію в українську армію, потрібно більше закликати молодих людей.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи бачить молодь своє майбутнє в Україні – опитування.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини