Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи готові США надавати Україні ATACMS на постійній основі: відповідь Кулеби
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи готові США надавати Україні ATACMS на постійній основі: відповідь Кулеби

Дмитро Кулеба запевнив, що США надаватимуть Україні ATACMS на постійній основі

19 жовтня 2023, 16:55 comments2914
Поділіться публікацією:

Між Києвом та Вашингтоном є прямі домовленості про постійні постачання далекобійних ракет ATACMS для ЗСУ. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі телеканалу "1 1" зробив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Чи готові США надавати Україні ATACMS на постійній основі: відповідь Кулеби

Ракети ATACMS. Фото: з відкритих джерел

"Отримання Україною ракет ATACMS на постійній основі — це прямий результат домовленості президента Зеленського (Ред. – президента України Володимира Зеленського) та президента Байдена (Ред. – президента США Джо Байдена), яка була досягнута у Вашингтоні під час їхньої особистої зустрічі наприкінці вересня", – розповів міністр.

Він уточнив, якщо почитати "між рядків" виступ Зеленського після зустрічі з Байденом, то можна зрозуміти, що було ухвалено досить важливе рішення і він міг бути лише таким.

"Тому спасибі Сполученим Штатам за виконання домовленостей та за зміцнення нашої вогневої могутності", — підсумував Дмитро Кулеба.

Також дипломат упевнений, що у майбутньому союзники нададуть Україні ATACMS із радіусом дії 300 кілометрів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — після довгих переговорів Україна нарешті отримала американські ракети ATACMS, якими вже завдала ударів по місцях базування російської авіації у тимчасово окупованих Луганську та Бердянську. У Білому домі підтвердили, що передали нам ракети, що мають радіус дії 165 км (а не 300 км), натомість мають більшу кількість касетних зарядів (950, а не 300) порівняно з далекобійнішою модифікацією. Чому США зважилися на такий крок лише зараз? Що зміниться на фронті у зв'язку з появою в України ATACMS ? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому звернення Байдена до американців може стати знаковим – як розуміти різкі заяви Путіна.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини