Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи є просування ЗСУ на лівому березі Херсонщини: в ISW відповіли
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи є просування ЗСУ на лівому березі Херсонщини: в ISW відповіли

Сили оборони утримують позиції поблизу Кринок та Антонівського автомобільного та залізничного мостів

3 листопада 2023, 09:00
Поділіться публікацією:

Російським загарбникам не вдалося вибити українські війська із того плацдарму, який вони зайняли на лівому березі Херсонщини кілька тижнів тому. Українці не лише утримують свої позиції, а й продовжують наступальні операції. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

Чи є просування ЗСУ на лівому березі Херсонщини: в ISW відповіли

ЗСУ. Фото з відкритих джерел

Американські експерти зазначають, ЗСУ атакували поблизу Заплави та Піщанівки (13 км на південний схід від Херсона та 3 км від Дніпра) та просунулися біля Кринок. Про це повідомляють у звіті Інституту вивчення війни із посиланням на російських військкорів.

Водночас український військовий оглядач Костянтин Машовець розповів, що українські війська утримують позиції поблизу Кринок та Антонівського автомобільного та залізничного мостів.

За його словами, угруповання окупаційних військ на Херсонському напрямку складається з 8 бригад, 17 полків, 8 батальйонів і 4 загонів батальйонного рівня, включаючи БАРС (Бойовий резерв Російської Федерації) і підрозділи "Шторм-З", а російські резерви на цьому напрямку включають 2 мотострілецьких полки і 2 запасних мотострілецьких батальйони.

Читайте також на порталі "Коментарі" – на початок листопада ситуація на фронтах російсько-української війни залишається складною. У той час, як ЗСУ просуваються вперед на лівому березі Херсонської області, росіяни, не зважаючи на втрати, штурмують наші позиції в районі Куп'янська та Авдіївки. За даними британської розвідки, саме на цьому напрямі агресор зазнав найбільших втрат за 2023 рік. Проте спроби оточити місто, яке є потужним укріпрайоном, продовжуються. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" військову ситуацію на даний момент.

Також видання "Коментарі" повідомляло – чому ускладнено просування ЗСУ на фронті: у чому РФ тепер перевершує Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини