Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи допомагатиме Ізраїль Україні зброєю: Нетаньяху дав остаточну відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи допомагатиме Ізраїль Україні зброєю: Нетаньяху дав остаточну відповідь

Ізраїль досі допомагав Україні лише нелетальними засобами

23 червня 2023, 09:50 comments3426
Поділіться публікацією:

Україна справді неодноразово зверталася за допомогою, але є дві причини, чому Ізраїль відмовляється постачати Києву своє озброєння. Вони безпосередньо пов'язані з Росією та Іраном. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю The Jerusalem Post заявив прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху.

Чи допомагатиме Ізраїль Україні зброєю: Нетаньяху дав остаточну відповідь

Біньямін Нетаньяху. Фото: з відкритих джерел

Прем'єр заявив, що у питанні надання військової допомоги Україні Ізраїль з самого початку не міг діяти як більшість європейських держав.

"У нас тісний військовий "кордон" з Росією. Наші пілоти літають поруч із російськими пілотами в небі Сирії. І я вважаю важливим, щоб ми зберігали нашу свободу дій проти спроб Ірану створити військові позиції на нашому північному кордоні", – пояснив Нетаньяху.

За його словами, друга причина, чому Ізраїль не готовий постачати зброю українцям, полягає в тому, що при передачі Києву ізраїльського озброєння є великий ризик, що вона може бути втрачена на полі бою і опиниться в руках російських військових. Враховуючи те, як співпрацюють Росія та Іран, є всі підстави казати, що через якийсь час росіяни передадуть цю зброю Ірану, який потім намагатиметься використати цю зброю проти самого Ізраїлю.

"Це не теоретична можливість. Так, власне, і сталося із західними протитанковими засобами, які ми зараз знаходимо біля наших кордонів. Тож ми маємо бути дуже обережними тут", – заявив Нетаньяху.

Він додав, саме тому Ізраїль продовжує дотримуватись вкрай обережної позиції, адже питання безпосередньо стосується безпеки країни.

Зазначимо, раніше міністр оборони Олексій Резніков назвав свою причину, чому Ізраїль відмовляється надавати військову допомогу Україні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна дедалі ближче до ізраїльсько-палестинського варіанту – чому на мир сподіватися не варто.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

23 червня 2023, 09:44

Ідеологам війни потрібна війна. Такі юдейський пропагандисти як Соловйов та Портников все життя заробляли впроваджуючи ненависть. Ізраїль оточив себе конфліктами і з України зробив теж. Це природа яка описана в Біблії.


Новини