Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи дійсно над Мар'їнкою вже російський прапор: відповідь британської розвідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи дійсно над Мар'їнкою вже російський прапор: відповідь британської розвідки

За інформацією британської розвідки, російські війська захопили більшу частину руїн Мар'їнки

5 грудня 2023, 12:30 comments1325
Поділіться публікацією:

В останні тижні російські окупаційні війська поступово просуваються через руїни Мар'їнки Донецької області. Зараз Росія, ймовірно, контролює більшу частину забудованої території. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

Чи дійсно над Мар'їнкою вже російський прапор: відповідь британської розвідки

Бої за Мар'їнку. Фото з відкритих джерел

Фахівці британської розвідки зазначають, що українські сили, як і раніше, контролюють ділянки території на західній околиці міста.

Мар'їнка знаходиться на лінії фронту з 2014 року. До війни її населення становило 9000 чоловік. За даними британської розвідки, зараз вона повністю зруйнована: кадри з дронів показують, що переважна більшість будівель перетворена на руїни.

"Відновлення дій Росії в Мар'їнці є частиною осіннього наступу Росії, пріоритетом якого є розширення контролю Росії над частинами Донецької області, що залишилися. Цілком ймовірно, що це все ще одна з основних військових цілей Кремля", — зазначають в Міноборони Британії.

Президент Володимир Зеленський 30 листопада провів нараду у Запоріжжі та обговорив питання зміцнення на всіх основних напрямках, де потрібно прискоритися з будівництвом фортифікаційних споруд.

"Звичайно, це насамперед Авдіївський, Мар'їнський та інші напрямки на Донеччині — максимум уваги", — сказав глава української держави.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому невдовзі можемо зіткнутися з новими викликами: як змінюється ситуація на фронтах.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у ГВА розповіли, чи справді росіяни прорвалися на коксохім та у Степове.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

фєдя

5 грудня 2023, 12:57

Чому Будапештсьkий меморандум виkонала тільkи Уkраіна?


Новини