Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи чекати знову на удари з Білорусі: у Повітряних силах дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи чекати знову на удари з Білорусі: у Повітряних силах дали відповідь

Юрій Ігнат зазначив, що на території Білорусі Росія тримає зенітні ракетні комплекси, "Іскандери", авіацію

3 жовтня 2023, 14:32
Поділіться публікацією:

Країна-агресор розташувала на території Білорусі різні види військової техніки, тож ризик нанесення атак Україною нікуди не зник. Як передає портал "Коментарі", таку заяву в ефірі загальнонаціонального телемарафону зробив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Чи чекати знову на удари з Білорусі: у Повітряних силах дали відповідь

Юрій Ігнат. Фото: з відкритих джерел

Спікер уточнив, що Україна не передбачала, що з білоруської території в перші місяці повномасштабного вторгнення почнуться удари по нашій території. Така ймовірність була, але все ж таки Україна сподівалася, що цього не станеться. Втім, надії були марними.

"І сьогодні у нас угруповання військ розгортаються також на північних наших кордонах. Посилюється там ППО, загородження різних типів і мінні в тому числі. Очікувати можна чого завгодно", — заявив Юрій Ігнат.

Він додав, що на території Білорусі Росія має зенітні ракетні комплекси, "Іскандери", авіацію. Втім, він припустив, що кількість озброєння не така велика, як це було на початку повномасштабного вторгнення.

"Але все ж таки це "союзна держава", поки що Білорусь. Тому повинні робити висновки і посилюватися", — додав він.

Юрій Ігнат також звернув увагу, що довжина кордонів та довжина лінії фронту велика. Вона становить понад 2000 км, з урахуванням Придністров'я, Білорусі, Росії, лінії бойового зіткнення та морських кордонів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що планує Москва та Ко – яку позицію займуть Іран, Китай та Північна Корея.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російський диктатор Володимир Путін тепер робить ставку у війні на виснаження України та на те, що ключові країни-партнери Києва врешті-решт втомляться від війни та перестануть надавати українцям допомогу у повному обсязі. Сьогодні офіційні особи у Білому домі вважають, що для досягнення цих двох цілей Путін активно використовуватиме російську пропагандистську машину, а також російські політичні сили, які підконтрольні Кремлю. Про це пише видання New York Times, з посиланням на свої джерела.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини