Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи буде Білорусь воювати за РФ: невтішний прогноз від ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи буде Білорусь воювати за РФ: невтішний прогноз від ЗСУ

У ЗСУ не виключають участі Білорусі у війні на боці Росії

2 квітня 2024, 22:10 comments1086
Поділіться публікацією:

Росія може затягнути Білорусь, яку контролює режим Олександра Лукашенка, у війну проти України і Європи, вважає заступник командира Третьої штурмової бригади, майор ЗСУ Максим Жорін.

Чи буде Білорусь воювати за РФ: невтішний прогноз від ЗСУ

Білоруська армія готується до війни. Фото з відкритих джерел

На думку офіцера ЗСУ, навряд чи варто очікувати найближчим часом нового наступу з Білорусі на Київ. Однак, вважає він, заяви Лукашенка та оголошені ним військові навчання варто розглядати, як елемент підготовки до майбутньої участі у війні з Україною та Європою.

"Де-факто, Білорусь давно втратила незалежність. З її території Росія з перших днів запускала ракети по українських містах. Крім того, Кремль завжди любив воювати "непотрібними" для Путіна людьми – від колаборантів з ОРДЛО до бурятів. Чому б не задіяти білорусів, які в уявленні РФ є абсолютно законним "ресурсом". Це, можливо, один з останніх сигналів для переляканого Заходу, що варто вже зібратися та почати підготовку до війни", — наголосив Максим Жорін.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що, згідно з результатами соціологічного опитування ВГО "Передові Правові Ініціативи", 61% українців на запитання щодо варіантів завершення війни обрали відповідь: "Воюємо до повної перемоги – відновлення територіальної цілісності в кордонах 1991 року, вступу до ЄС та НАТО". При цьому 39% українців обрали варіант "Негайно починаємо мирні переговори з повним двостороннім припиненням вогню".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що російські загарбники продовжують наступальні операції на сході України, наразі виникла загроза окупації міста Вугледар у Донецькій області, вважає керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. Загалом силам ЗСУ вдалася стабілізувати фронт, однак в деяких ситуаціях нашій армії довелося відійти на нові позиції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Костя

3 квітня 2024, 07:49

Молодці 61%, радіють думкою і не зупиняються.


Новини