Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи битиме Росія взимку ракетами по енергетиці України: прогноз британської розвідки
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи битиме Росія взимку ракетами по енергетиці України: прогноз британської розвідки

Британська розвідка вважає, що Росія взимку битиме ракетами з енергетики України

16 вересня 2023, 11:10
Поділіться публікацією:

Російські війська вже зараз можуть починати готуватися до нових масованих ударів по об'єктах енергетичної інфраструктури України. Швидше за все, росіяни застосовуватимуть для ракетних обстрілів Україною ті ракети, які країна-агресор виготовила у 2023 році. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті британської розвідки у Twitter.

Чи битиме Росія взимку ракетами по енергетиці України: прогноз британської розвідки

Ракетний удар. Фото: із відкритих джерел

Британські фахівці звернули увагу, що росіяни активно намагалися створити Україні складнощі в енергетичному секторі минулої осені та взимку. Для ударів по енергосистемі України Росія найчастіше застосовувала крилаті ракети повітряного базування, особливо Х-101 та Х-102. Найчастіше атаки наносилися з глибини території РФ.

"Таким чином, Росія, ймовірно, зможе створити значні запаси ракет. Існує реальна можливість, що Росія знову зосередить цю зброю проти об'єктів української інфраструктури протягом зими", — вважають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна готується до захисту енергетичних об'єктів від можливої низки нових масованих ракетних ударів з боку Росії в осінньо-зимовий період. Крім того, санкційна група Макфола-Єрмака продовжує роботу над тим, щоб енергетичні санкції проти РФ посилювалися. Якими є прогнози щодо готовності України витримати черговий ракетний терор енергетичної системи – і самої завдати ударів по російській енергетиці за допомогою союзницьких санкцій? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони Вадим Скібіцький попередив, росіяни можуть спробувати знову залишити українців без світла та тепла у зимову пору року, атакуючи об'єкти енергетичної системи. У Кабміні наголошують на важливості децентралізації, мобільності генерації. Які важливі кроки для захисту нашої енергосистеми з урахуванням викликів минулого осінньо-зимового періоду вже зроблено? Що ще слід зробити? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

16 вересня 2023, 10:14

Провокатори вже заохочують і дають підказки. Скільки ж зароблять юдеї на відновлені зруйнованого? Наскільки знов піднімуть ціни на енергію зв'язок та інше? Скільки хабарів візьмуть щоб не відключати бізнес який нібито знаходиться на критичному живленні? Нам мало було коли маразм Байден цілий рік провокував Росію напасти на Україну.


Новини