Головна Новини Суспільство Війна з Росією Червоний Хрест попередив про загрозу для сільгоспугідь України
commentss НОВИНИ Всі новини

Червоний Хрест попередив про загрозу для сільгоспугідь України

Значні площі України лишаються замінованими

16 травня 2023, 17:27
Поділіться публікацією:

Нерозірвані бомби, снаряди і міни не лише загрожують людському життю в Україні, але й можуть зробити багато родючих сільськогосподарських угідь непридатними для використання на роки, заявив Червоний Хрест 16 травня. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на "Радіо Свобода".

Червоний Хрест попередив про загрозу для сільгоспугідь України

В Україні зберігається висока мінна небезпека

Міжнародний комітет Червоного Хреста попередив, що міни і снаряди, що не розірвалися, можуть мати серйозні довгострокові наслідки для сільського господарства, життєво важливої частини економіки країни.

"Фермери часто стикаються з неможливим вибором. Щодня їм доводиться вирішувати, чи ризикувати своїм життям, щоб вирощувати врожай, чи ризикувати втратою доходу і засобів для утримання сім’ї", – сказав Ендрю Дункан, керівник київського відділу Червоного Хреста із забруднення зброєю, журналістам у Женеві по відеозв’язку з української столиці.

Як повідомляє агентство AFP, за словами Дункана, забруднення мінами відбувається швидше, ніж залишки зброї можуть бути знешкоджені. На деокупованих територіях місцеві жителі регулярно натрапляють на міни, часто травмуючись чи втрачаючи життя.

За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій, потенційно небезпечними через замінування є третина від загальної площі України.

Тим часом, стало відомо, що Угорщина стягнула війська до кордону України перед вторгненням Росії.

У розвідці розповіли, чи справді росіяни не мають більше ресурсів для продовження наступу.  

А міністр фінансів пояснив, чому не варто повертати надбавку в 30 тисяч всім військовим. За словами міністра, проти загального повернення виплати надбавки виступають самі військові. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини