Головна Новини Суспільство Війна з Росією У розвідці розповіли, чи справді росіяни не мають більше ресурсів для продовження наступу
commentss НОВИНИ Всі новини

У розвідці розповіли, чи справді росіяни не мають більше ресурсів для продовження наступу

У ГУР зазначили, що окупанти враховуватимуть постачання будь-яких нових видів озброєння Україні для базування та дислокації своїх сил

16 травня 2023, 17:14 comments2562
Поділіться публікацією:

Російська армія вже не має можливостей, ресурсів і резервів для повторення масштабних наступальних дій, але до оборони вони готувалися довгий час. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов.

У розвідці розповіли, чи справді росіяни не мають більше ресурсів для продовження наступу

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Розвідник зазначив, що енергетичний бліцкриг росіян провалився, зима закінчилася, і зараз основною метою ракетних ударів РФ є військові об'єкти, сили та засоби, техніка ЗСУ.

При цьому Андрій Юсов зазначив, що росіяни мають досить непросту ситуацію, враховуючи санкції, обмежені можливості російського ВПК, тому вони зараз активно шукають по всьому світу кошти компенсації і зміни не тільки щодо шахедів.

"Іранські дрони — одне з небагатьох досягнень окупантів із залучення іноземних ресурсів", — зазначив Юсов.

Щодо ситуації в північних областях України, представник ГУР розповів, що ця територія активно атакується ворогом, також це поєднується з активізацією ворожих ДРГ на північному кордоні, які намагаються промацувати її. Але загалом, за словами Юсова, ворог переходить до оборони, крім окремих напрямків та дільниць, зокрема, Бахмутський напрямок.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Держдеп відреагував на бажання деяких союзників України розпочати навчання українських пілотів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – травневий європейський марафон президента України після Фінляндії та Нідерландів продовжили Італія, Німеччина та Франція. Які висновки можна зробити після візитів до двох останніх (лідери ЄС, учасники сумнозвісних Мінських угод)? Про що в цілому говорить ця євроактивність Володимира Зеленського, який також відвідав Велику Британію? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини