Головна Новини Суспільство Війна з Росією Черговий "мирний план" для України – цього разу від Індонезії: МЗС вже відповіло
commentss НОВИНИ Всі новини

Черговий "мирний план" для України – цього разу від Індонезії: МЗС вже відповіло

В Індонезії пропонують провести "референдуми" на окупованих Росією територіях та припинити вогонь без виведення російських військ з України

3 червня 2023, 13:07 comments5974
Поділіться публікацією:

Негайне припинення вогню та створення демілітаризованої зони вздовж нинішньої лінії бойового зіткнення, а також "референдум" – пропонує влада Індонезії, щоб зупинити повномасштабну війну в Україні. Як повідомляє портал "Коментарі", таку пропозицію Індонезії озвучив міністр оборони Прабово Субіанто, пише "Укрінформ".

Черговий "мирний план" для України – цього разу від Індонезії: МЗС вже відповіло

Міністр оборони Індонезії Прабово Субіанто. Фото: Українформ

Субіанто завив, перше, що потрібно зробити вже зараз – це припинити вогонь та бойові дії. Друге – розвести війська з кожного боку на 15 кілометрів від нинішньої лінії фронту та створити демілітаризовану зону. Третє – сформувати під егідою ООН миротворчу місію, яка моніторитиме ситуацію, щоб жодна зі сторін не вдавалася до порушень і не відкривала вогонь.

Далі влада Індонезії вважає за доцільне провести "референдуми" на захоплених Росією територіях, щоб місцеві жителі самі визначилися, в якій країні вони хочуть жити.

У МЗС України оперативно відповіли, пояснивши, що між Україною та РФ немає спірних територій, щоби там проводити референдуми.

"Здійснивши акт агресії, РФ окупувала Крим, частини Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей. Факт – зафіксований в офіційних документах ООН", – йдеться у заяві МЗС України.

Представник МЗС Олег Ніколенко заявив, що припинення вогню без виведення російських військ з території України – це спроба росіян відкласти український контрнаступ, щоб перешкодити Києву відновити суверенітет на всій території.

Читайте також на порталі "Коментарі" — прогноз на літо-2023: куди поверне війна – чого чекати у внутрішньополітичному житті.

Також видання "Коментарі" повідомляло – війна в Україні: чому у тилу ворога неспокійно – як це може наблизити контрнаступ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини