Головна Новини Суспільство Війна з Росією Черга з кораблів: Росія перешкоджає експорту українського зерна
commentss НОВИНИ Всі новини

Черга з кораблів: Росія перешкоджає експорту українського зерна

Представники Російської Федерації довше перевіряють судна з українським зерном і таким чином зменшують експорт товарів з України.

20 лютого 2023, 13:08
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Експорт зерна з українських чорноморських портів скоротився з 3,7 млн ​​тонн у грудні до 3 млн тонн у січні. За словами українського уряду та американських аналітиків, причиною є затримки Росії з перевіркою суден, які експортують зерно. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ABC News.

Черга з кораблів: Росія перешкоджає експорту українського зерна

Росія створює черги з суден. Фото з відкритих джерел

Україна за посередництва Туреччини та ООН змогла домовитись про експорт українських продуктів в рамках "зернового коридору". Проте, як зазначає спільний координаційний центр в Стамбулі, експорт з українських портів зменшився з 3,7 млн тонн у грудні до 3 млн тонн у січні. Таке падіння дорівнює місячному споживанню зернових у Сомалі та Кенії разом узятих.

Ймовірною причиною зменшення експорту українського зерна стали довгі російські перевірки. У жовтні середній показник перевірок становив близько 10 кораблів за день, тоді як у січні відбувається шість перевірок.

"Я думаю, що це стане проблемою, якщо перевірки й надалі будуть такими повільними", — сказав старший аналітик аналітичної компанії Gro Intelligence Вільям Оснато.

Через такі дії, судна, що перевозять зерно повинні чекати 28 днів між подачею заявки на участь в програмі та перевіркою вантажу. За словами голова делегації України в координаційному центрі Руслана Сахаутдінова, це на тиждень більше, ніж минулого місяця. Окрім того, в рамках програми "зернового коридору" в черзі перебувають 152 судна, що на 50% більше ніж у січні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що відомо в яку країну вивозять українське зерно з тимчасово окупованих територій.

Також "Коментарі" писали про те, що продовження зернової угоди під питанням.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини