Головна Новини Суспільство Війна з Росією Відомо в яку країну вивозять українське зерно з тимчасово окупованих територій
commentss НОВИНИ Всі новини

Відомо в яку країну вивозять українське зерно з тимчасово окупованих територій

Окупанти продовжують вивозити до Сирії зерно з тимчасово окупованих територій.

5 лютого 2023, 15:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Росіяни й надалі продовжують красти українське зерно та відправляють його на експорт до одного з союзників Путіна, а саме в Сирію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на сайт Центру національного супротиву, який був створений Силами спеціальних операцій ЗСУ.

Відомо в яку країну вивозять українське зерно з тимчасово окупованих територій

Росіяни везуть українське зерно в Сирію. Фото з відкритих джерел

Українське зерно вивозять двома головними напрямками. Перший, це залізничним шляхом Токмак-Бердянск, а далі в порту його вантажать на кораблі та відправляють до сирійського міста Тартус. Іншим варіантом, яким користуються російські окупанти, пролягає через Крим до Севастополя, а далі знову в Сирію.

Гауляйтери створили на тимчасово окупованих територіях 10 філій так званого "державного зернового оператора" для приймання продукції від українських фермерів. Окупанти змушують місцевих жителів реалізовувати сільськогосподарську продукцію за копійки, інакше обіцяють "націоналізувати" все зерно, тобто вкрасти.

"Далі ці філії передавали зерно дотичним до окупантів структурам й ті перепродавали його за ринковими цінами. Тобто, за фактом росіяни вкрали українське зерно, а весь прибуток забрали собі гауляйтери та ставленики кремля в регіоні", — повідомляє Центр національного супротиву.

За минулий 2022 рік російські окупанти повідомили, що змогли вивезти з Запорізької області близько 300 тис. тонн зерна, бобових та олійних культур.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у NASA порахували, скільки зерна вкрала Росія в України.

Також "Коментарі" писали про те, що росіяни цинічно використовують українців на окупованих територіях та відправляють їх на мінні поля.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини