Головна Новини Суспільство Війна з Росією Через помилку у Кремлі ЗМІ дізнались втрати російської армії в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Через помилку у Кремлі ЗМІ дізнались втрати російської армії в Україні

Журналісти використали дані державних закупівель РФ та підрахували, які втрати особового складу понесла Росія у війні в Україні.

25 вересня 2023, 16:40 comments5980
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російська влада робить усе можливе, щоб приховати цифри втрат власної армії в Україні. Росіяни обладнують пересувні крематорії, де спалюють тіла солдатів, не забирають тіла з поля бою, а також записують багатьох загиблих у категорію зниклих безвісти. Однак журналісти The Moscow Times знайшли дані, які можна використати для підрахунку російських втрат у війні в Україні.

Через помилку у Кремлі ЗМІ дізнались втрати російської армії в Україні

Журналісти підрахували втрати армії РФ. Фото з відкритих джерел

Журналісти проаналізували дані державних закупівель та виявили, що Росія за півтора року війни закупила поховальних вінків на суму понад 120 млн рублів. Ця сума є значно більшою ніж у довоєнний період.

Журналісти з’ясували, що у 2019 році Росія витратила на вінки 39 млн рублів, а у 2020 – 37 млн. За період війни ця цифра зросла удвічі. У 2022 році витрати на вінки склали понад 80 млн рублів, а за неповний 2023 – 41 млн рублів. Середня вартість одного вінка для муніципалітетів складає близько 1000 рублів, що вказує на загальну кількість близько 100 тис. похоронних вінків. Слід зазначити, що найбільше вінків замовляли у Бурятії та Ханти-Мансійську, звідки Росія мобілізувала велику кількість громадян.

Видання The Moscow Times підрахувало, що наразі верифіковано 30 тис. загиблих, однак журналісти вказують, що список може містити набагато менше вбитих, тому за їх підрахунками Росія у війні втратила щонайменше 60 тис. солдатів.

Нагадаємо, що розвідка США оцінює втрати Росії на рівні 300 тис. осіб, з яких 120 тис. убиті, а 180 тис. поранені. Згідно з підрахунками Генштабу ЗСУ втрати армії РФ складають понад 276 тис. військових.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про дуель між українським та російським танком на відстані кількох метрів. Відео, хто переміг потрапило в мережу.

Також "Коментарі" писали, що Шойгу отримав наказ від Путіна. У очільника Міноборони РФ лишилось кілька днів для його виконання.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини