Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чекаємо на F-16: в Міноборони відповіли, чи вже готують аеродроми
commentss НОВИНИ Всі новини

Чекаємо на F-16: в Міноборони відповіли, чи вже готують аеродроми

Міноборони підтверджує: в Україні готуються до прийому винищувачів F-16

8 січня 2024, 17:24
Поділіться публікацією:

В Україні немає таємної інформації, щодо того, що вже повним ходом йде підготовка аеродромної інфраструктури для прийому винищувачів F-16. У цей час на Заході паралельно проходять навчання льотчики та інженери. Як передає портал "Коментарі", про це у телеграм повідомив перший заступник міністра оборони генерал-лейтенант Олександр Павлюк.

Чекаємо на F-16: в Міноборони відповіли, чи вже готують аеродроми

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Заступник міністра розповів, що робота з інтеграції багатоцільового винищувача F-16 до загальної системи сил оборони триває як усередині України, так і в рамках міжнародної коаліції військово-повітряних сил. Ці процеси відбуваються одночасно.

Олександр Павлюк зазначив, що зараз країна працює над впровадженням до кінця 2024 року "Швидкого треку", в рамках якого буде проведено оцінку аеродромів для F-16.

"Також наші льотчики та інженери проходять навчання на F-16 із серпня 2023 року за широким набором програм", – повідомив заступник міністра.

Усередині України триває складна та копітка робота з підготовки інфраструктури, її захисту, у тому числі засобами ППО, зазначив Павлюк.

Чиновник додав, що підготовка на території України відбувається за умов постійного використання аеродромної інфраструктури, інженерів та льотного персоналу для виконання бойових завдань.

Читайте також на порталі "Коментарі" — літаки F-16 від Данії не прийдуть вчасно: названо нові терміни.

Також видання "Коментарі" повідомляло – українська влада разом із військовим відрядженням в один голос продовжує заявляти, що Україні на фронті вкрай необхідні західні літаки, а також західні далекобійні ракети. Скільки часу може забрати надання нам західної авіації? І чому Німеччина продовжує відкладати ухвалення рішення щодо передачі нам ракет Taurus? Видання "Коментарі" розбиралося у цих питаннях, вивчивши думки експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Анатолій

9 січня 2024, 00:04

"Чиновник додав, що підготовка на території України відбувається за умов постійного використання аеродромної інфраструктури, інженерів та льотного персоналу для виконання бойових завдань". Що за дебільні заяви під час війни?!!!


Новини