Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чехія пропонує запровадити нові обмеження для Росії: кого вони можуть торкнутися
commentss НОВИНИ Всі новини

Чехія пропонує запровадити нові обмеження для Росії: кого вони можуть торкнутися

Чехія пропонує ЄС обмежити поїздки російських дипломатів

21 листопада 2023, 10:30
Поділіться публікацією:

Всередині Євросоюзу триває активне обговорення, чи варто обмежувати поїздки російських дипломатів після того, як Чехія поскаржилася, що потенційні шпигуни уникають моніторингу у Шенгенській зоні, де немає прикордонних перевірок. Як повідомляє портал "Коментарі", про це пише "Financial Times".

Чехія пропонує запровадити нові обмеження для Росії: кого вони можуть торкнутися

Санкції проти Росії. Фото: з відкритих джерел

З моменту повномасштабного нападу Росії на Україну уряди країн ЄС вислали сотні російських дипломатів, надаю конкретні факти, які свідчили про те, що по суті російські дипломати займалися шпигунською детальністю.

Проте країни ЄС все ще видають візи дипломатам РФ, надаючи їм доступ до Шенгенської зони і право безперешкодно пересуватися 24 з 27 країн-членів ЄС, а також Швейцарією, Норвегією та Ісландією. Чехія виступила з ініціативою, щоб покласти цьому край, затвердивши нові обмеження проти громадян РФ у 12-му пакеті санкцій, обговорення якого відбувається зараз.

Влада Чехії хоче, щоб російські дипломати отримували візи та дозволи на проживання, які дають можливість перебувати тільки на території конкретно взятої країни, а не по всій Шенгенській зоні.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Євросоюз досі не може погодити 12 пакет санкцій проти РФ. Але є ймовірність, що можуть заборонити імпорт російських алмазів та ювелірних виробів із діамантами. Тим часом Росія продовжує активно торгувати нафтою, поповнюючи свій бюджет для війни проти України. У лідерах із закупівель Індія, Китай, Туреччина. Як зробити санкції ефективнішими? Чому з їх запровадженням – такі проблеми? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – 12 пакет санкцій ЄС проти РФ: стала відома країна, яка проти посилення тиску на Москву.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини