Головна Новини Суспільство Війна з Росією Час почати говорити про мир: президент Бразилії звернувся до США та ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Час почати говорити про мир: президент Бразилії звернувся до США та ЄС

Президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва закликав США припинити "заохочувати" війну в Україні

15 квітня 2023, 12:00
Поділіться публікацією:

США мають припинити "заохочувати війну" на території України та "почати говорити про мир". Таким чином, їм вдасться "переконати" російського та українського президентів. Як передає портал "Коментарі", таку думку висловив президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва, пише The Guardian.

Час почати говорити про мир: президент Бразилії звернувся до США та ЄС

Президент Бразилії Луїз Інасіо Лула да Сілва. Фото: із відкритих джерел

Президент Бразилії вважає, що міжнародне співтовариство зможе "переконати" президента України Володимира Зеленського та російського диктатора Володимира Путіна у тому, що "світ на користь усього світу".

"Сполученим Штатам необхідно припинити заохочувати війну та почати говорити про мир. Європейський Союз має почати говорити про мир", — заявив Лула журналістам у Пекіні після завершення візиту, де він зустрівся з лідером Китаю Сі Цзіньпіном.

Зазначається, що візит Лули до Китаю був зосереджений на зміцненні зв'язків і поширенні повідомлення про те, що "Бразилія повернулася як ключовий гравець на світовій арені". У той же час країна балансує на межі, оскільки також прагне тісніших зв'язків з Вашингтоном.

Тим часом, ні Китай, ні Бразилія не ввели санкції проти Росії з початку повномасштабного вторгнення країни на територію України, оскільки прагнуть позиціонувати себе як посередники для досягнення миру.

Перед поїздкою до Китаю Лула запропонував створити групу країн для посередництва у війні. Також він обіцяв порушити це питання в Пекіні. Відповідаючи на запитання про це, президент не розповідав подробиць.

"Важливо мати терпіння для розмови з Путіним та Зеленським, сказав він. Але насамперед необхідно переконати країни, які постачають зброю, заохочують війну, зупинитися", — заявив Лула.

Зазначимо, раніше президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва озвучив думку, що українській владі варто відмовитися від Криму. Нібито для того, щоби війна припинилася.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому РФ навчилася оминати санкції – які висновки має зробити Захід перед новими обмеженнями.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

15 квітня 2023, 11:43

Саме так! Припинити заохочення Зла, його фінансування і наповнення вбивчим залізом. Припинити використання України як арені з'ясування глобальних стосунків. По обидві сторони пропаганда Соловйова кричить про своє єврейське коріння. Все оточення Зла: Абрамович Ролдугин Ротенберг Зе ... Того ж походження. Обидва верховних вождя-недопалка.


Новини