Головна Новини Суспільство Війна з Росією Це сильний удар по Путіну. В дію вступає потужне ембарго
commentss НОВИНИ Всі новини

Це сильний удар по Путіну. В дію вступає потужне ембарго

Заборона, яка набере чинності за кілька тижнів, буде зменшувати доходи Путіна на понад 100 млн євро кожного дня.

19 січня 2023, 19:57 comments10317
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Майже рік уряди країн та міжнародні корпорації намагались розірвати економічні зв’язки з Росією, санкційний тиск усе посилювався на Путіна, проте російське паливо продовжувало масово надходити до Європи. Тепер це зміниться, і ефект може бути сильнішим ніж заборона на силу нафту. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Welt.

Це сильний удар по Путіну. В дію вступає потужне ембарго

Через нові санкції Путін втрачатиме понад 100 млн євро. Фото з відкритих джерел

Європа приймає одну з найжорсткіших санкцій щодо Росії, з 5 лютого буде заборонено імпорт російських нафтопродуктів, включно з бензином та дизелем. Саме на цьому паливі працюють мільйони автомобілів, кораблів, потягів та тракторів по всьому континенті.

Російська сира нафта не постачається до ЄС вже кілька тижнів, а разом з іншими санкційними заходами проти Путіна РФ втрачає 160 млн євро кожного дня, за даними фінського аналітичного центру Center for Research on Energy and Clean Air. Очікують, що майбутня заборона на російські нафтопродукти: бензин, гас, мазут та інші зменшить доходи Росії ще на 120 млн євро на день.

"Це нова спроба Заходу перемогти Путіна не танками і ракетами, а втручанням у світовий потік сировини. Росія є найважливішим постачальником дизельного палива для Європи, тому ембарго може сильно вдарити по Путіну", — пише видання.

Раніше портал "Коментарі" писали про країну, яка таємно постачала Україні військову техніку та паливо, яке було важливе в перші місяці війни для української армії.

Також "Коментарі" писали про те, що міністр оборони Литви повідомив, що на наступній зустрічі в Рамштайні буде оголошено про відправку в Україну західних танків. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини