Головна Новини Суспільство Війна з Росією "Це просто неймовірно": американець розповів про ставлення росіян до Путіна на Курщині
commentss НОВИНИ Всі новини

"Це просто неймовірно": американець розповів про ставлення росіян до Путіна на Курщині

Росіяни в Курській області критикують Путіна. За їх словами, російський диктатор не лише їх кинув, але й ніколи не думав про свій народ.

21 серпня 2024, 09:35 comments3108
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Україна надала доступ журналістів до частини Курської області, яка опинилась під контролем українських військ. Серед них опинився багато років проживаючий в Україні кореспондент The Kyiv Post Джейсон Джей Смарт. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання "Голос Америки".

"Це просто неймовірно": американець розповів про ставлення росіян до Путіна на Курщині

Росіяни критикують Путіна. Фото з відкритих джерел

Джейсон Смарт розповів, що під час перебування у Курській області їх знімальну групу супроводжували українські військові, однак журналістам було дозволено спілкуватись з місцевими. Джейсону вдалось поговорити з 6-8 людьми в Курській області, які, за його словами обурені, що російський уряд нічого не зробив для їх захисту, а Путін просто кинув свій народ.

"Вони загалом вважають війну помилкою. До такого дійшло через рішення Путіна – кажуть вони. Коли я спитав у одного – думаєте Путін забув про вас, він сказав: "Так, але я не можу сказати, що насправді він коли-небудь думав про нас. Його не хвилювало, що з нами станеться"", — розповів Смарт.

Американець вважає, що це свідчення того, що невдоволення в Росії зростає, а війна розпочата Путіним матиме наслідки для усіх росіян.

Смарт, який володіє українською мовою виявив щире здивування, коли жителі Курщини говорили з ними українською мовою, в той час, як українські військові поруч розмовляли російською.

"Коли я підходив до людей на вулиці, вони або відповідали українською, або пропонували перейти на українську. Насправді це дуже смішно. Але великою іронією для мене було те, що солдати, які нас супроводжували були російськомовними. І тут ситуація коли люди на вулицях в Росії розмовляють виключно українською, а українські солдати російською – я подумав, що це просто неймовірно", — розповів американець.

Джейсон вказав також на важливу відмінність у дії української та російської армії на чужій території. За його словами, українські міста, які були окуповані Росією, були повністю знищенні. Натомість Суджа мала інший вигляд. Були пошкоджені будинки, особливо міська адміністрація, однак без атак по цивільних.

"Але більшість будівель окрім, можливо, розбитих вікон мали добрий вигляд. Я не помітив жодного знищеного цивільного будинку. Не бачив ознак того що цивільних атакували", — наголосив Джейсон Смарт.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що військовий розповів про тотальну різницю між українцями та росіянами на фоні боїв у Курській області. 

Також "Коментарі" писали, що Путін наказав звільнити Курську область та встановив кінцевий термін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини