Головна Новини Суспільство Війна з Росією Це дуже здивує росіян: Україна отримала особливу версію "винищувачів F-16"
commentss НОВИНИ Всі новини

Це дуже здивує росіян: Україна отримала особливу версію "винищувачів F-16"

Україна на війні активно використовує надувні макети та муляжі військової техніки, щоб збити з пантелику росіян.

3 вересня 2024, 10:05 comments1842
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Чеська компанія Inflatech продемонструвала надувні макети винищувачів F-16, зокрема, з маркуванням ВПС України. Ці макети з’явились за кілька тижнів після того, як підтвердилась інформація про перші справжні винищувачі F-16 на території України.

Це дуже здивує росіян: Україна отримала особливу версію "винищувачів F-16"

Винищувач F-16. Фото з відкритих джерел

Під час оборонної виставки DALO у Данії чеська компанія Inflatech, яка спеціалізується на надувних макетах показала надувний винищувач F-16 у натуральну величину з логотипом ВПС України. Надувна копія F-16  пофарбована у сірий колір, має прозору кабіну, центральний "паливний бак" та "озброєння" на краях крил.

Це дуже здивує росіян: Україна отримала особливу версію ”винищувачів F-16”  - фото 2

Надувний макет F-16 на виставці DALO

Офіційно невідомо, чи використовує Україна надувні макети F-16, однак ресурс The War Zone вказує на про можливу закупівлю США для України цих приманок F-16. 

Україна активно використовує у війні інші надувні макети військової техніки. Зокрема повідомлялось, що Inflatech створила для України копії реактивної артилерійської системи HIMARS, танків Abrams та іншої військової техніки.

Росіяни часто хвалилися в соцмережах нібито знищенням української техніки, особливо західних зразків, хоча насправді в багатьох випадках це могли бути приманки. Завдяки цьому росіяни можуть витрачати цінні ракети, такі як "Іскандер", на знищення муляжів F-16 та моделей іншої військової техніки.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, для чого Україні на війні потрібна надувна військова техніка.

Також "Коментарі" писали про те, що Україна втратила першого пілота, який проходив навчання на винищувачах F-16. У США прокоментували наслідки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини