Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США прокоментували наслідки втрати Україною першого F-16
commentss НОВИНИ Всі новини

У США прокоментували наслідки втрати Україною першого F-16

В ISW вважають, що втрата Україною першого F-16 матиме значний вплив

30 серпня 2024, 12:45 comments1431
Поділіться публікацією:

Втрата техніки та літаків під час бойових операцій не є новим явищем, тому завжди очікувалося, що Україна втрачатиме у війні частину озброєння, наданого західними країнами. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті американських аналітиків Інституту вивчення війни.

У США прокоментували наслідки втрати Україною першого F-16

Винищувач F-16. Фото: з відкритих джерел

Американські експерти проаналізували першу втрату Україною літака F-16 та загибель його пілота Олексія Меся під час масованої атаки 26 серпня.

"Однак будь-яка втрата серед і без того обмеженої кількості наданих Україні західних літаків F-16 і підготовлених пілотів матиме значний вплив на здатність України використовувати F-16 у найближчій перспективі як частину своєї об'єднаної системи протиповітряної оборони або для підтримки дій у класі "повітря-земля", — наголосили в ISW.

Зазначимо, 29 серпня в Генштабі ЗСУ підтвердили втрату літака F-16 та загибель пілота. Наразі для з'ясування причин аварії призначено спеціальну комісію Міноборони, яка працює в районі падіння літака.

"Під час заходу на наступну мету з одним із літаків було втрачено зв'язок. Як з'ясувалося пізніше, літак зазнав аварії, льотчик загинув", — сказано в повідомленні Генштабу.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в українському військовому командуванні розглядаються різні версії катастрофи винищувача F-16, серед яких помилка пілота і "дружній вогонь" своїх ППО. Про це повідомляє українська служба "Голосу Америки" з посиланням на неназваного представника Повітряних сил України.

На умовах анонімності представники ВС заявили, що "розглядаються різні версії, включаючи "дружній вогонь" своїх систем ППО, технічну несправність та помилку пілота".

"Але точно причини будуть відомі лише після завершення розслідування", — сказав він.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини