Головна Новини Суспільство Війна з Росією Будуть складні рішення. Гетманцев сказав, де візьмуть гроші на мобілізацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Будуть складні рішення. Гетманцев сказав, де візьмуть гроші на мобілізацію

Необхідно буде переглянути бюджет після того, як Верховна Рада ухвалить законопроєкт про мобілізацію, про це в інтерв’ю Інтерфакс-Україна сказав голова фінкомітету Данило Гетманцев. За його словами, мова йде про величезні гроші

15 лютого 2024, 16:02
Поділіться публікацією:

За попередньою інформацією мобілізація 500 тис бійців буде коштувати бюджету 720 млрд грн. Проте, як відзначив Данило Гетманцев, це не остаточно цифра, оскільки законопроєкт про мобілізацію ще не ухвалений. Окрім того, він додав, що, очевидно, новопризначений Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський буде корегувати запит на кількість людей, які військове керівництво хоче мобілізувати, а також уточнювати скільки військовозобов’язаних треба буде залучити протягом перших місяців, а скільки пізніше. Також Гетманцев додав, що депутатів також цікавлять прогнози, скільки із мобілізованих українців будуть воювати на передовій і отримувати "бойові нарахування".

Будуть складні рішення. Гетманцев сказав, де візьмуть гроші на мобілізацію

Данило Гетманцев

При цьому нардеп визнав, що у будь-якому разі мова йде про величезні гроші і наразі невідомо, де їх можна взяти. Гетманцев припустив, що можливо, уряд буде вносити пропозиції щодо перегляду дохідної частини бюджету.

"Тут треба розуміти, що з одного боку, економіка дійсно не має потенціалу для підвищення ставок податків, але з іншого боку, коли йдеться про фінансування армії, а отже, про забезпечення найголовнішої цінності – безпеки життя, – хороших і популярних рішень в уряду не залишається. Є тільки складні"
, — додав він.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав про те, скільки на думку міністра фінансів Сергія Марченка буде коштувати Україні мобілізація 500 тис. військовозобов’язаних.

Окрім того, портал "Коментарі" повідомляв, що Верховна Рада хоче внести фінансові обмеження для людей, які ухиляються від мобілізації. Зокрема, у новому законопроєкті про зміни до мобілізації, який розглядається у Верховній Раді, було зазначено, що одними з пунктів покарання для ухилянтів буде "обмеження прав розпоряджатися коштами та іншими цінностями" та "відмова у підписанні кредитних договорів". При цьому заступниця голови Нацбанку Катерина Рожкова не думає, що варто вдаватися до таких фінансових репресій. Мають бути залучені інші механізми, додала вона.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://interfax.com.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

15 лютого 2024, 16:28

Сірий кардинал фінаншист Гетманцев приймає рішення замість уряду? Так було за Гітлера, коли не уряд керував, а лідери нацистської партії - справжні юдейці. За Сталіна розвитком науки і створенням ядрьоної бомби керував Берія, справжній грузин? Так відбувається і в Україні під правлінням бандерівських юдейців Садового Зе Єрмака. Хоч Шмигаль теж справжній кошерний, але в нього інша функція не заважати розпилу. Здатність щось створювати, в уряді дорівнює здатності програшного командування. Тому і програли!


Новини