Головна Новини Суспільство Війна з Росією Будуть дуже запеклі бої: у США назвали ділянку, де Росія має намір прорвати фронт
commentss НОВИНИ Всі новини

Будуть дуже запеклі бої: у США назвали ділянку, де Росія має намір прорвати фронт

Росіяни збираються наступати більшими силами

15 липня 2022, 07:32 comments2698
Поділіться публікацією:

Скориставшись "оперативною паузою" російські загарбники, швидше за все, підуть у масштабний наступ уздовж лінії Слов'янськ-Сіверськ-Бахмут, намагаючись прорвати оборону ЗСУ та суттєво просунутися на Донбасі на Донеччині. Однак немає ознак того, коли цей наступ почнеться і де саме буде зосереджено. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті військових аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Будуть дуже запеклі бої: у США назвали ділянку, де Росія має намір прорвати фронт

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Виходячи з тих даних, які вже є зараз, військові експерти повідомляють, що росіяни вже почали атакувати за 8 км від Сіверська на Верхньокам'янське. У Генштабі ЗСУ раніше інформували, що штурм ворога у цьому районі відбито. Водночас російські пропагандисти писали, що Росія нібито встановила "оперативний контроль" у Сіверську.

Інститут вивчення війни не зміг самостійно перевірити твердження РФ.

Крім того, українська армія дала вогневу відповідь російським військовим, які штурмували населені пункти на південний схід від Бахмута. Бої велися за 20 км від міста.

Армія РФ відновила наступальні операції на північний схід від Авдіївки, ймовірно, намагаючись обійти українські укріплення у цьому районі, пояснюють експерти.

Водночас українські сили зупинили просування росіян у Кам'янці, приблизно за 6 км на північний схід від Авдіївки, після того, як раніше того ж дня російські війська нібито частково досягли успіху в цьому районі.

Нагадаємо, регулярний обстріл критичних районів на сході України аналітики ISW пояснюють тим, що окупанти намагаються створити умови для майбутніх наземних наступальних дій, а також роблять обмежені атаки.

Протягом кількох днів завдяки злагодженій роботі ЗСУ спроби окупантів просунутися вперед на всіх напрямках було провалено.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вони мають випити цю чашу сповна: мережа підірвала реакція росіян на ракетний удар по Вінниці

Також видання "Коментарі" повідомляло – в останній момент повернула: російська ракета, якою РФ вдарила по Вінниці, летіла на інше місто.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини