Головна Новини Суспільство Війна з Росією Будьте уважні до повітряних тривог: у Білорусі стартували нові навчання з РФ
commentss НОВИНИ Всі новини

Будьте уважні до повітряних тривог: у Білорусі стартували нові навчання з РФ

Для забезпечення проведення навчання задіяні всі аеродроми, повідомили в Міноборони Білорусі.

16 січня 2023, 12:00
Поділіться публікацією:

У Білорусі 16 січня розпочалися раніше анонсовані спільні з Росією льотно-тактичні навчання авіаційних підрозділів збройних сил, які входять до складу авіаційного компонента "регіонального угруповання військ". Як повідомляє видання "Коментарі", за інформацією Міністерства оборони Білорусі, від російської сторони в навчаннях бере участь військове формування повітряно-космічних сил.

Будьте уважні до повітряних тривог: у Білорусі стартували нові навчання з РФ

Навчання у Білорусі. Фото: із відкритих джерел

Як повідомляє Міністерство оборони Білорусі, від російської сторони у навчаннях бере участь військове формування повітряно-космічних сил.

"Головна мета навчання – підвищення оперативної сумісності при спільному виконанні навчально-бойових завдань, – йдеться у повідомленні. – Для забезпечення проведення навчання задіяні всі аеродроми та полігони ВПС та військ ППО Збройних Сил Республіки Білорусь".

Під час навчань білоруські та російські військові нібито збираються відпрацьовувати: ведення повітряної розвідки; спільне патрулювання повітряного простору вздовж кордону; авіаційну підтримку угруповань військ; висаджування тактичного повітряного десанту; доставку вантажів та евакуацію поранених.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російська ракета впала на багатоповерховий будинок у Дніпрі , спричинивши величезну кількість жертв, після того, як була збита українськими силами ППО. Про це заявив радник глави Офісу президента Олексій Арестович в ефірі "Фейгін LIVE". Командування Повітряних сил ЗСУ вже спростувало цю заяву, наголосивши, що у ЗСУ немає на озброєнні таких засобів, які б дозволили збити ракету Х-22. Що стоїть за подібними заявами Арестовича, які дискредитують ЗСУ? Журналісти "Коментарів" із цим питанням звернулися до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло, що Туреччина готова сприяти локальному припиненню вогню в Україні, попереджаючи, що ні Москва, ні Київ не мають військових засобів, щоб виграти війну. Про це заявив радник турецького президента Реджепа Тайіпа Ердогана із зовнішньої політики Ібрагім Калін. Як розцінюєте цю заяву та перспективи її втілення? Журналісти "Коментарів" із цим питанням звернулися до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини