Головна Новини Суспільство Війна з Росією Буданов заінтригував заявою про удар по авіабазі Пскова
commentss НОВИНИ Всі новини

Буданов заінтригував заявою про удар по авіабазі Пскова

За словами Буданова, в результаті атаки два літаки були знищені і два серйозно пошкоджені

1 вересня 2023, 10:50
Поділіться публікацією:

Авіабаза в Пскові була атакована безпілотниками, запущеними з території Росії. Під час удару 30 серпня було знищено два транспортні літаки Іл-76, ще два отримали сильні пошкодження. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю The War Zone проекту видання The Drive заявив голова ГУР Міноборони Кирила Буданова.

Буданов заінтригував заявою про удар по авіабазі Пскова

Кирило Буданов. Фото: з відкритих джерел

"Ми працюємо з території Росії", – заявив Буданов.

При цьому головний український розвідник не став розкривати нюанси щодо того, що удар по летовищі був здійснений працівниками ГУР або російськими партизанами. Не розкрив Кирило Буданов також секрету про те, скільки всього було дронів під час атаки і який вид був задіяний.

У своїй оцінці пошкоджень літака глава ГУР розповів, що "два були знищені та два серйозно пошкоджені".

Знімки, отримані виданням джерела в ГУР, підтверджують слова Буданов про масштаби збитків, завданих під час атаки.

Як зазначає автори The War Zone, згідно із зображенням, безпілотник, швидше за все, скинув бомби на аеродром, що може підтверджувати заяву Буданова про те, що аеродром атакували з території Росії та припущення росіян помилково, адже вони вважали, що авіабазу атакували за допомогою автономних дронів. далекого радіусу дії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у російському Пскові знову схвилювалися через атаку дронів: у місті лунали вибухи та стрілянина.

Також видання "Коментарі" повідомляло — під час масштабної атаки дронів вночі 30 серпня, зафіксованої в різних областях РФ, сили та засоби ППО не змогли збити безпілотники, які на аеродромі "Псков" знищили кілька військово-транспортних Іл-76. Ці БПЛА не помітили, ймовірно, через зосередження росіян ППО саме на прикритті своєї столиці. Такого висновку дійшли експерти Інституту вивчення війни (ISW).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини