Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британська розвідка: у вищому військовому керівництві РФ розбіжності вже не приховати
commentss НОВИНИ Всі новини

Британська розвідка: у вищому військовому керівництві РФ розбіжності вже не приховати

У британській розвідці вважають, що Валерій Герасимов звільняє здібних російських генералів, вибудовуючи ієрархію під себе.

24 січня 2023, 10:55 comments5054
Поділіться публікацією:

Нещодавно призначений командувачем військ в Україні генерал Валерій Герасимов почав змінювати командування. При цьому Герасимов, змінюючи командирів, бере до уваги відданість собі, а гне професійність. Тобто воєначальники з досвідом та заслугами відсуваються на другий план, на перше місце Герасимов ставить зручних собі офіцерів. Усе це свідчить про розбіжності у вищому військовому керівництві РФ. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Британська розвідка: у вищому військовому керівництві РФ розбіжності вже не приховати

Валерій Герасимов. Фото: Getty Images

Так, британська розвідка наводить приклад звільнення досвідченого генерал-полковника Михайла Теплинського, який втратив посаду одного із ключових оперативних командирів на російсько-українському фронті.

Як зазначається у зведенні, Теплинський був керівником щодо успішного виведення російських військ із заходу від Дніпра у листопаді 2022 року, і в Росії він отримав визнання як здібний та прагматичний командир.

"Існує реальна ймовірність того, що дебати з приводу завдань, які були надані ВДВ, сприяли його звільненню: ВДВ часто використовувався для утримання позицій, які традиційно відводилися мотопіхоті", — йдеться у повідомленні.

При цьому поки що залишається незрозумілим, чи збереже Теплинський свої додаткові повноваження як глава ВДВ, повітряно-десантних військ Росії.

"Звільнення Теплинського, ймовірно, є ще однією ознакою розбіжностей у вищій ієрархії російської операції, що продовжуються, оскільки генерал Валерій Герасимов намагається нав'язати кампанії свою особисту владу", — підкреслюють у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" – в Інституті вивчення війни розповіли, чим закінчився наступ росіян у Запорізькій області.

Також видання "Коментарі" повідомляло – російській армії дуже тяжко: у Путіна поскаржилися на інтенсивність боїв в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини