Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британська розвідка розповіла, до чого готується Росія на сході України
commentss НОВИНИ Всі новини

Британська розвідка розповіла, до чого готується Росія на сході України

У Міноборони Британії вважають, що першочергова мета Путіна не змінилася, він вимагає окупації Покровська якнайшвидше

сьогодні, 16:02
Поділіться публікацією:

У секторі Авдіївка-Покровськ на сході України за останній тиждень значно посилились операції російських окупаційних військ. З великою ймовірністю можна сказати, що окупанти готуються до наступу на Покровськ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Великобританії.

Британська розвідка розповіла, до чого готується Росія на сході України

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

За інформацією британської розвідки, російські війська частково взяли в оточення місто Селидове і, швидше за все, воно може бути окуповане найближчими тижнями.

Водночас російська армія просувається до центру міста Торецьк, проте їхнє просування йде повільно, і поточні позиції у місті залишаються вразливими для українських контратак.

У Вугледарі, захопленому російськими військами на початку жовтня 2024 року, наступ за межами міста просувається не дуже інтенсивно. Місто знаходиться на перетині двох ключових фронтів – Запорізького та Донецького, що надає йому стратегічного значення.

Крім того, у східній частині Запоріжжя є ознаки активізації російських наступальних операцій. За повідомленнями, російські війська захопили село Кам'янське на трасі Запоріжжя-Мелітополь. Однак цей район залишався відносно стабільним більше року, і залишається незрозумілим, чи російські сили зможуть розвивати наступ у цьому напрямку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — просування продовжується: DeepState показав, де ворог окупував ще три населені пункти.

Також видання "Коментарі" повідомляло – після того, як росіяни отямилися від українського прориву до Курської області, основний наступ Росії на фронті знову почав домінувати. Українським бійцям доводиться відступати під тиском повільного просування російської армії на Донбасі, де вона має значну перевагу у чисельності та вогневій силі. Про це пише The Economist, з посиланням на українські джерела.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини