Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британська розвідка назвала головну причину провалу російського наступу
commentss НОВИНИ Всі новини

Британська розвідка назвала головну причину провалу російського наступу

Розвідка Британії вважає, що Кремль задіяв для настання невідповідний "добровольчий корпус"

14 червня 2024, 15:00
Поділіться публікацією:

Для наступальних дій у війні проти України Росія активно використовує "добровольчий корпус", який за своїми характеристиками не дуже підходить для таких завдань. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Міністерства оборони Великобританії.

Британська розвідка назвала головну причину провалу російського наступу

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

"Російське Міноборони все більше централізує механізми командування та контролю за неформальними проросійськими силами, ймовірно, для того, щоб спростити їхнє використання у наступальних операціях в Україні", — зазначають у британській розвідці.

Як нагадують британські розвідники, у лютому 2023 року російське Міноборони створило так званий добровольчий корпус під єдиним командуванням та управлінням, до якого зібрали близько 20 тисяч бажаючих воювати резервістів, найманців та колишніх в'язнів. З того часу це формування активно задіяли у наступальних діях в Україні, хоча, зазначають аналітики, воно погано підходить для таких цілей.

"Російські нерегулярні формування — це переважно легкі піхотинські підрозділи, які не мають інтегрованої артилерійської підтримки або підтримки з повітря, і це робить їх більш уразливими, ніж регулярні підрозділи. Відповідно, протягом останніх 9 місяців нерегулярні російські підрозділи ймовірно зазнавали пропорційно більших втрат, ніж регулярні сили російської армії", – розповідають у огляді.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чи справді росіяни зайняли передмістя Часового Яру: подробиці британської розвідки.

Також видання "Коментарі" повідомляло – очікують на удар: британська розвідка розповіла, як росіяни намагаються захистити Кримський міст.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини