Головна Новини Суспільство Війна з Росією Британська розвідка назвала ціль № 1 для ударів російських дронів по Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Британська розвідка назвала ціль № 1 для ударів російських дронів по Україні

Росіяни намагаються дронами знищити українську промисловість

4 березня 2024, 11:47
Поділіться публікацією:

Головною ціллю повітряних ударів по Україні стали промислові об'єкти. На відміну від минулого року, Москва використовує переважно дрони-камікадзе. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

Британська розвідка назвала ціль № 1 для ударів російських дронів по Україні

Дрони-камікадзе. Фото з відкритих джерел

Британські фахівці зазначають, що протягом лютого 2024 року Росія проводила кампанію за допомогою безпілотних літальних апаратів на українську інфраструктуру, включаючи електроенергетику.

Українські сили ППО збивали дрони, але удари Росії, швидше за все, завдали шкоди українським електростанціям та електричним підстанціям. Ці атаки відбулися по всій Україні, завдавши шкоди регіональній енергетичній інфраструктурі, зокрема в Донецьку, Дніпрі та заході, аж до Львова.

За інформацією британської розвідки, російські атаки, швидше за все, були здійснені за допомогою комбінації дронів-камікадзе, ракетних систем класу "земля-земля" та звичайної реактивної артилерії, а не засобів російської авіації дальньої дії, як спостерігалося у 2022 та 2023 роках.

"Цілком ймовірно, що Росія спробувала атакувати регіональні енергетичні об'єкти, щоб погіршити промисловість в Україні. Незважаючи на ці атаки, електромережа України підтримує стабільну роботу", — зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — дрони та комп'ютерні чіпи американського виробництва все частіше надходять до Росії з Китаю торговими шляхами Центральної Азії. Це свідчить про те, наскільки складно подавити постачання для військових зусиль Москви. Про це пише The Wall Street Journal.

Також видання "Коментарі" повідомляє – авіація РФ зазнає великих втрат: яке рішення довелося ухвалити росіянам.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини